Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Azerbaycan Milletvekili – “Muzaffer Başkomutan’ın Fuzuli ve Şuşa şehirlerini ziyareti Büyük Dönüş’ü daha da yakınlaştırdı”

Azerbaycan Milletvekili – “Muzaffer Başkomutan’ın Fuzuli ve Şuşa şehirlerini ziyareti Büyük Dönüş’ü daha da yakınlaştırdı”
REKLAM ALANI
19.05.2022
A+
A-

Azerbaycan Milletvekili – “Muzaffer Başkomutan’ın Fuzuli ve Şuşa şehirlerini ziyareti Büyük Dönüş’ü daha da yakınlaştırdı”

Azerbaycan Parlamentosu Ekonomi Politikası, Sanayi ve Girişimcilik Komisyonu Üyesi, Milletvekili Meşhur Memmedov – “Muzaffer Başkomutan’ın Fuzuli ve Şuşa şehirlerini ziyareti Büyük Dönüş’ü daha da yakınlaştırdı” – diye tarihe not düştü.
“Tabii ki tarihi topraklarımıza yapılan ilk ziyaret, Büyük Dönüş’ün başlangıcı oldu.

Geçen yıl devlet başkanı, 32’si kurtarılmış topraklarda olmak üzere 47 kez bölgeleri ziyaret etti. Böylece 32 ziyaretin 7’si Karabağ’ın tacı ve Azerbaycan’ın atan kalbi Şuşa’ya yapıldı. Kültür başkentimiz Şuşa yaklaşık iki yıldır kutlamalar yapmaktadır.

Her gün misafirlerini ağırlayan musiki beşiğimiz Şuşa, 28 yıl sonra Harıbülbül Müzik Festivali ve Vagif Şiir Günleri geleneğinin yeniden canlandığını görmenin mutluluğunu yaşıyor. İkinci kez “Harıbülbül” müzik festivali düzenleniyor.”

Milletvekili Meşhur Memmedov – “Şuşa şehri, tarihi sahibine kavuştuğundan bu yana uluslararası öneme sahip birçok etkinliğe ev sahipliği yaptı. İki kardeş ülke, Azerbaycan ile Türkiye arasındaki ittifakı teyit eden bir belgenin imzalanmasına da tanık oldu. Şuşa, 28 yıldır farklı ülkelerde yaşayan dünyanın dört bir yanından Azerbaycanlıları bir araya getiren ve Dağlık Karabağ sorununun çözümünde kilit unsurlardan biri olan diplomatik mücadelede Azerbaycan’ın zaferine katkıda bulunmaya çalışan Zafer Kongresi’ne ev sahipliği yaptı. Nitekim Cumhurbaşkanı, Muzaffer Başkomutanı İlham Aliyev ve First Lady Mehriban Aliyeva’nın 10 Mayıs’ta Fuzuli ve Şuşa’yı ziyaretleri sembolik anlamı ile dikkat çekmektedir. Modern, bağımsız Azerbaycan devletinin kurucusu büyük lider Haydar Aliyev’in doğum gününde gerçekleşen bu ziyaret, babasının vasiyetini yerine getirmenin verdiği gururun bir kez daha sunumuydu.” – Dedi.
Milletvekili – “Ülkenin Cumhurbaşkanı Şuşadan hitaben yaptığı konuşmada bu noktaya da vurgu yaptı: “10 Mayıs’ta burada olmam gerekiyordu, Ulu Önder’in hatırasına olan saygımı ve Azerbaycan halkının saygısını buradan ifade etmem gerekiyordu. Sonsuza kadar kendi topraklarımıza döndüğümüzü ve sonsuza kadar burada yaşayacağımızı bir kez daha söylemeli idim. Karabağ bizimdir, Karabağ Azerbaycan’dır!”

Evet, Cumhurbaşkanı’nın kurtarılmış topraklarımıza, özgür Şuşa’ya her ziyareti, konuşmalarındaki çağrılar ve mesajlar büyük gelecek hakkında net bir fikir vermektedir – Her bir ziyaret Büyük Dönüşten haber vermektedir.
Aynı zamanda, bu arazilerde bir buçuk yıl boyunca gerçekleştirilen restorasyon ve inşaat çalışmalarının ölçeğine dikkat etmek yeterlidir. Büyük lider Haydar Aliyev’in oluşturduğu sağlam temel, Azerbaycan’ın başarısının devam etmesinin ve her hedefe yüksek düzeyde ulaşmasının yolunu açıyor.” – Dedi.

“Şunu belirtelim ki bugün Azerbaycan’ın her bölgesi bir şantiyeyi andırıyor. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in Kararnamesi ile ekonomik bölgelerin yeni bir bölümünün uygulanması, “Azerbaycan 2030: Sosyo-Ekonomik Kalkınma için Ulusal Önceliklerin onaylanması, kurtarılmış topraklarda Büyük Dönüş sonrası atılacak adımlar, ayrıca bu toprakların ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasına katkısı hakkında genel bir bakış sunmaktadır. Fuzuli ve Şuşa’da yapılan çalışmaların arka planında işgalden kurtarılan tüm topraklarımızın restorasyon ve yeniden inşa sürecini hayal etmek mümkün. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve First Lady Mehriban Aliyeva, Şuşa’da Azerişık ASC’nin Şuşa Dijital Yönetim Merkezi’ni faaliyete geçirdi. Fuzuli Meslek Yüksek Okulu’nun temel atma törenine katıldılar. Şehirde kurulacak yeni merkez park kompleksinin arazisine ağaçlar diktiler. 180 yataklı Fuzuli İlçe Merkez Hastanesi’nin temeli atıldı.” – Diye Milletvekili belirtti.

Milletvekili – “Evet, tüm adımlar gelecekte bu topraklarda hemşehrilerimizin daha rahat bir yaşam sürmesini sağlamak üzerine kuruludur. Devlet başkanının dediği gibi: “Biz bu topraklara, memleketimize döndük ve ebedi olarak burada yaşayacağız. Karabağ bizimdir, Karabağ Azerbaycan’dır!” – dedi.

Ülker Piriyeva – Azerbaycan

 

Açıklama yok.

REKLAM ALANI