Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mahmut Ustaosmanoğlu’nun cenaze törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mahmut Ustaosmanoğlu’nun cenaze törenine katıldı
REKLAM ALANI
24.06.2022
A+
A-

 

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mahmut Ustaosmanoğlu’nun cenaze törenine katıldı
24.06.2022

 

 

Yazdır Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mahmut Ustaosmanoğlu’nun cenaze törenine katıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, böbrek rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 93 yaşında vefat eden Mahmut Ustaosmanoğlu için Fatih Camii’nde düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Ustaosmanoğlu için Fatih Camii’nde Cuma namazının ardından cenaze töreni düzenlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan cenaze töreninde yaptığı konuşmada, bugün ilim irfan ve hikmet sahibi bir önderi, ebediyete yolcu ettiklerini söyledi.

 

 

 

1965- 1966 yıllarında Fatih İmam Hatip’te öğrenciyken Cuma namazlarına geldiği İsmailağa Camii’nde Mahmut Ustaosmanoğlu’nu dinlediğini ve orada kendisiyle müşerref olduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Zaman zaman Yavuz Selim Camii’nde sohbetlerinde bulunurduk. Gerçekten bir ömür, bu ümmetin manevi mimarı olarak bulunmuş Hocaefendi Hazretlerinin şarktan garba uzayan bir mücadele… Bu mücadelede de farz, sünnet… Bunlardan asla zerre kadar tavizinin olmadığını biliyoruz. Son dönemlerinde tabii gerçekten çok çile çekti ve bu çilenin ardından bugün Hakk’a uğurluyoruz. Yaş 93 ama kendisini tanıdık, bildik ve bu imanıyla da biz, sevgili Habibi’ne komşu olacağına da inanıyoruz. Rabbim cümlemizi inşallah sevgili Habibi’yle inşallah komşu kılsın. Bizleri de hep birlikte haşrucem etsin.”

Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, beraberindekilerle Ustaosmanoğlu’nun tabutuna omuz verdi. Ustaosmanoğlu’nun cenazesi defnedilmek üzere Edirnekapı Sakızağacı Şehitliği’ne götürüldü.

Tüm Haberler

 

kaynak:https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/138489/cumhurbaskani-erdogan-mahmut-ustaosmanoglu-nun-cenaze-torenine-katildi

 

 

REKLAM ALANI