Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Tatar: Cumhuriyet Meclisi’nde oluşturulan dostluk gruplarının yararlı olacağına inanıyorum

Cumhurbaşkanı Tatar: Cumhuriyet Meclisi’nde oluşturulan dostluk gruplarının yararlı olacağına inanıyorum
REKLAM ALANI
07.01.2023
A+
A-

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar: Cumhuriyet Meclisi’nde oluşturulan dostluk gruplarının yararlı olacağına inanıyorum

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC Cumhuriyet Meclisi’nde Kırgızistan Parlamentosu, Türkmenistan Parlamentosu, Özbekistan Parlamentosu, Kazakistan Parlamentosu, Azerbaycan Parlamentosu arasında dostluk grupları oluşturulmasından büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.

 

 

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing button

 

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar, TAK’a yaptığı açıklamada, KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci üye olarak kabul edilmesinin ardından Cumhuriyet Meclisi tarafından atılan bu adımın, anlamlı ve yerinde olduğunu bildirdi.
“Kırgızistan, Türkmenistan, Özbekistan, Kazakistan ve Azerbaycan ile ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla Cumhuriyet Meclisi’nde oy birliğiyle dostluk grubu oluşturulmasından memnuniyet duydum. Dostluk gruplarının, bu ülkelerle ilişkilerin geliştirilmesine ciddi katkı sağlayacağı aşikârdır. Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ve milletvekillerini kutluyorum” diyen Cumhurbaşkanı Tatar bu gibi çalışmaların, KKTC’nin siyasi pozisyonunu destekleyeceğini, ambargoların kaldırılması için verilen mücadeleye katkı sağlayacağına inandığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC-TC parlamentoları arasındaki dostluk gruplarının son derece yararlı çalışmalar yaptığını; KKTC ile Kırgızistan, Türkmenistan, Özbekistan, Kazakistan ve Azerbaycan parlamentoları arasındaki dostluk gruplarının da benzer başarılı çalışmalar yapacağına inandığını vurgulayarak dostluk gruplarında yer alan milletvekillerine başarılar diledi.

Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-tatar-cumhuriyet-meclisinde-olusturulan-dostluk-gruplarinin-yararli-olacagina-inaniyorum-10576

 

 

REKLAM ALANI