Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Tatar: “Her zaman onların yanındayız”

Cumhurbaşkanı Tatar: “Her zaman onların yanındayız”
REKLAM ALANI
17.05.2023
A+
A-

 

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar: “Her zaman onların yanındayız”

.2023
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle Şampiyon Melekler Takımı anısına Vakıflar Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ile bakanlar, milletvekilleri ve basın mensupları arasında düzenlenen empati maçını izledi.

 

 

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

 

 

“KKTC devleti, kurum ve kuruluşlarıyla her zaman engelli kardeşlerimizin yanındadır”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar bugün, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Şampiyon Melekler Takımı anısına Vakıflar Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ile bakanlar, milletvekilleri ve basın mensupları arasında düzenlenen empati maçını izledi.

Kuzey Kıbrıs Turkcell organizasyonunda yapılan ve Atatürk Spor Salonu’nda yer alan tekerlekli sandalye basketbol maçı Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın hava atışıyla başladı.

Etkinlik, depremde hayatını kaybedenler ve hayatını spora adayanlar anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Cumhurbaşkanı Tatar: “Her zaman onların yanındayız”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar burada yaptığı konuşmasında, Engelliler Haftası nedeniyle etkinlikte bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti ve Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Ahmet Akdeniz ve arkadaşlarına, Kıbrıs Türk Vakıflar İdaresi’ne ve Kuzey Kıbrıs Turkcell ailesine teşekkür etti.

Etkinliğin, Türkiye’deki 6 Şubat depreminde hayatını kaydeden Şampiyon Melekler anısına düzenlendiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, “Hiçbir zaman onları unutmadık, unutmayacağız” dedi.

Basketbol maçında empati adına engellilerin yaşadıklarının bilinmesi, hissedilmesi ve yapılan düzenlemelerle engellilerin hayatlarının kolaylaştırılmasının önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar; “Engellilerimiz, bizlerin öz kardeşleri, öz evlatlarıdır. KKTC devleti her zaman, kurum ve kuruluşlarıyla onların yanındadır” diye konuştu.

Engellilerin hayatlarının kolaylaşması, engellerin aşılması için elden ne gelirse yapıldığını belirten Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC devletinin, duyarlılık ve hassasiyetle ihtiyaçlının yanında olduğunu vurgulayarak düzenlenen etkinliklerle bu mesajın verildiğini söyledi.

Engellilere başarılar dileyen Cumhurbaşkanı Tatar, “Her zaman onların yanındayız” dedi. Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit’in de her zaman bu çalışmalarda yer aldığını dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’nin eski başkanı merhum Mustafa Çelik’i de hiçbir zaman unutmadıklarını söyledi.

Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-tatar-her-zaman-onlarin-yanindayiz-11049

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.