Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İlham Aliyev, Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelensky ile Brüksel’de bir araya geldi

İlham Aliyev, Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelensky ile Brüksel’de bir araya geldi
REKLAM ALANI
16.12.2021
A+
A-

İlham Aliyev, Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelensky ile Brüksel’de bir araya geldi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev bugün Brüksel’de Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev şunları söyledi:

– Sayın Başkan, sizi tekrar gördüğüme çok sevindim.

Azerbaycan ziyaretinizi memnuniyetle hatırlıyorum. Bu ziyaret ikili ilişkilerimizin gelişmesi açısından büyük önem taşıyordu. Ziyaret sonrası verdiğimiz tüm talimatların yerine getirilmesinden ve Ukrayna-Azerbaycan ilişkilerinin başarıyla gelişmesinden memnunum. Birçok alanda başarıyla işbirliği yapıyoruz. Tabii ki, bu bağları genişletmekle çok ilgileniyoruz.

Tabii ki, kişisel temaslar bu hedeflere ulaşmak için özel koşullar yaratır. Bugünkü toplantının çok verimli ve başarılı olacağına eminim.

Bugün sizlerle birlikte Doğu Ortaklığı Zirvesi’ne katılacağız. Bugün çok işimiz var.

 

Başkan Volodymyr Zelensky şunları söyledi:

– Doğru, çok işimiz var. Ekselansları Sayın Başkan, Zirve çerçevesinde ayrı bir toplantı düzenlediğiniz için teşekkür ederim. Ülkenizin siyasetinde bize verdiğiniz sürekli desteğiniz, toprak bütünlüğümüzü ve egemenliğimizi desteklediğiniz için teşekkür ederim.

İki yıl önce Azerbaycan’da yaptığımız görüşmeyle ilgili çok güzel anılarım var. Azerbaycan çok misafirperver bir ülkedir. Bu fırsatı sizi Ukrayna’yı ziyaret etmeye davet etmek için kullanıyorum. Bağımsızlığımızın 30. yıl dönümünde ülkemizi ziyaret edeceğinizi ummuştum ama bugünlerde COVID nedeniyle dünyadaki durumun zor olduğunu da anlıyorum. Ancak, bağımsızlığın 30. yıldönümü tüm yıl boyunca kutlanır – gelecek yıl ağustostan ağustos ayına kadar. Bu nedenle, umarım Ukrayna’ya gelme fırsatınız olur ve ziyaretinizi dört gözle bekleriz.

 

Taraflar ayrıca hükümetler arası komisyonun faaliyetlerine değindiler, iş heyetlerinin karşılıklı ziyaretleri, başta enerji olmak üzere ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi konularında görüş alışverişinde bulundular.

kaynak:https://president.az/articles/54635

REKLAM ALANI