Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

“MARMARA BÖLGEMİZİ ÇEPEÇEVRE OTOYOLLA KUŞATMIŞ OLACAĞIZ”

“MARMARA BÖLGEMİZİ ÇEPEÇEVRE OTOYOLLA KUŞATMIŞ OLACAĞIZ”
REKLAM ALANI
22.05.2021
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu Habipler Kavşağı-Hasdal Kavşağı Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin bölgesindeki ve dünyadaki konumunu medeniyetimizin ve tarihimizin mirasına uygun seviyeye yükselttik. Her günü, her anı, her aşaması zorlu uğraşlarla geçen bu eser ve hizmet siyaseti mücadelemiz sayesinde ülkemizi yeni bir çağın eşiğine kadar getirdik” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu Habipler Kavşağı-Hasdal Kavşağı Açılış Töreni’ne katıldı.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün İstanbul’un ulaşım sorununa kalıcı çözüm sağlayacak en kritik projelerden birinin açılışını gerçekleştirdiklerini belirtti.

“MARMARA BÖLGEMİZİ ÇEPEÇEVRE OTOYOLLA KUŞATMIŞ OLACAĞIZ”

Güzergâh üzerindeki Cebeci Tüneli’nin uzunluğunun sol ve sağ tüpleriyle 7,8 kilometreyi geçtiğini, hat üzerindeki altı adet viyadüğün de 2 kilometreyi aşan uzunluğa sahip olduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Toplam yatırım bedeli 1,7 milyar dolar olan bu kesim, ileride inşası planlanan üç katlı Büyük İstanbul Tüneli’nin de bağlantısını teşkil edecektir. Habipler-Hasdal kavşakları bölümü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü yönünden 2. Çevre Yolu’nu kullanarak gelen araçların Başakşehir, Kayaşehir, Arnavutköy, Çam ve Sakura Hastanesi, İkitelli Organize Sanayi Bölgesi gibi yoğun trafiği olan yerlere kolayca erişilmesini sağlayacaktır” diye konuştu.

Kuzey Marmara Otoyolu’nun tüm bölümlerinin tamamlandığını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu’nu 45 kilometrelik Nakkaş-Başakşehir kesimiyle büyüterek toplamda 443 kilometreye çıkarttıklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu otoyolla Türkiye’nin hem nüfus yoğunluğu hem üretim ve ticaret kapasitesi hem de turizm potansiyeli bakımından en hareketli yerlerinin başından gelen Marmara Bölgesi’ni çepeçevre otoyolla kuşatmış olacaklarını söyledi.

“1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ ŞİMDİDEN GÖREN HERKESİ KENDİNE HAYRAN BIRAKMAKTADIR”

Otoyol güzergâhlarındaki Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, 1915 Çanakkale Köprüsü gibi abide eserlerin Türkiye’nin sembolleri olarak tarihteki yerlerini alacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Sülieti yavaş yavaş ortaya çıkan 1915 Çanakkale Köprüsü şimdiden gören herkesi kendine hayran bırakmaktadır. Yakında ilk köprüsünün temelini atarak fiilen hayata geçirmeye başlayacağımız Kanal İstanbul da inşallah tarihe damgasını vuran bir eser olarak ülkemizin iftihar tablosu içindeki yerini alacaktır. Sonradan eklediğimiz kısım hariç tamamını hizmete açtığımız Kuzey Marmara Otoyolu’nun ülkemize vakitten 1 milyar 650 lira ve akaryakıttan 830 milyon lira olmak üzere yıllık 2,6 milyar liraya yakın maddi katkısı, 351 bin ton da karbon emisyon azaltımı faydası olacaktır. Bir kez daha Kuzey Marmara Otoyolu’nun ülkemize kazandırılmasında emeği geçen Bakanlığımızı, yüklenici firmaları, mühendisinden işçisine herkesi şahsım, milletim adına tebrik ediyorum.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayatı boyunca eser ve hizmet siyaseti peşinde koştuğunun altını çizerek, “Türkiye’nin bölgesindeki ve dünyadaki konumunu medeniyetimizin ve tarihimizin mirasına uygun seviyeye yükselttik. Her günü, her anı, her aşaması zorlu uğraşlarla geçen bu eser ve hizmet siyaseti mücadelemiz sayesinde ülkemizi yeni bir çağın eşiğine kadar getirdik” dedi.

“TOPLAMDA 655 MİLYAR LİRALIK BİR KAYNAĞI MİLLETİN EMRİNE VERDİK”

Küresel siyaset ve ekonomi düzeninin yeniden yapılanma süreci koronavirüs salgınıyla hızlanırken, Türkiye olarak hedeflerden şaşmadan mücadeleyi sürdürmenin başarısını gösterdiklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu dönemde hibe ödemeleri, destek programları ve borç erteleme uygulamalarıyla toplamda 655 milyar liralık bir kaynağı milletin emrine verdiklerini vurguladı.

On milyonlarca vatandaşı doğrudan destekleyen programlarla hiçbir vatandaşı yalnız bırakmadıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimizin sağlığını korumak için titizlikle geliştirdiğimiz tedbirleri, üretimin, istihdamın, ihracatın, büyümenin devamını sağlayacak şekilde planladık ve uyguladık. Bu bir verimlilik projesiydi ve bu verimlilik projesini her alanda başardık, başarmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

“Gezi olaylarıyla başlayan ve 2018 Ağustos’unda açık bir tehdit hâlini alan ekonomik saldırılara, yatırımları ve büyümeyi engelleme çabalarına rağmen, eser ve hizmet siyasetimizden taviz vermedik” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarına şöyle devam etti: “Ülkemizin dört bir yanında köprüleri, yolları, barajları, tünelleri, hastaneleri, okulları, fabrikaları, toplu konut projelerini, spor tesislerini, savunma sanayi ürünlerini bu dönemde ülkemizin hizmetine verdik. Hukuktan ekonomiye kadar pek çok alanda hazırladığımız reformları yine bu dönemde milletimizle paylaştık ve hemen ardından da paketler hâlinde uygulamaya geçirmeye başladık. Bu arada yargı reform paketlerimizin dördüncüsünü yakında Meclisimizin takdirine sunuyoruz. Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’yle istikrar ve güven iklimini garantiye alan ülkemizi inşallah geleceğimize çok daha güvenle bakabileceği yeni ve sivil anayasasına da Cumhur İttifakı’yla başlattığımız çalışma ile birlikte tüm siyasi partilere bu hazırlığımızı sunacak, STK’larla birlikte milletimizle paylaşacak yeni ve sivil anayasamıza da inşallah kavuşacağız.”

“2053 VİZYONUMUZ İÇİN KATETMEMİZ GEREKEN ÇOK MESAFE VAR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’yi salgın sonrasında yeniden yapılanacak küresel sistemin lider ülkeleri arasına sokma kararlılıklarını yineleyerek, “Tabii bu tablo dışarıda ve içeride birilerine rahatsızlık veriyor. Uzunca bir dönem ülkemizi darbelerle, vesayet oyunlarıyla, terör örgütleriyle, siyasi ve toplumsal mühendislik yöntemleriyle bir kısır döngünün içine hapsedenler bağımsız ve müreffeh Türkiye hedefimizden hiç ama hiç hoşlanmadılar. Rahatsız da olsalar biz kararlılıkla bu yola devam edeceğiz” ifadelerin kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin yükselişinden rahatsız olanlara, bu odakların kullandığı figüranlara, “Çekilin önümüzden de şöyle rahat ve hızla çalışmaya devam edelim. Ülkemizin vaktini ve enerjisin içi boş çekişmelerle heba etmek, suni gündemlerin peşinde koşmamızı sağlamak için her yolu denediler. Darbecilerden terör örgütlerine, ekonomik tetikçilerden çetelere kadar ellerine geçen her aracı bu doğrultu da seferber ettiler. Hamdolsun ne yaparlarsa yapsınlar başaramadılar, başaramayacaklar” şeklinde seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne verim getirecek Sulama İletim Tesislerinin Işık Görünme Töreni’ne canlı bağlantıyla katılacağını bildirerek, “Durmak yok, yola devam, kararlılıkla devam. Milletimizin büyük ve güçlü Türkiye’nin inşası yolundaki atılımlarını salgın sonrasında hızlandıracak siyasi ve ekonomik altyapıyı kuracak projelerimizi birer birer hayata geçiriyoruz” dedi.

“Gençlerimize bırakacağımız en önemli mirasımız olan 2053 vizyonumuz için katetmemiz gereken daha çok mesafe var” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu: “Sultan Alparslan’ın bin yıl önce açtığı yolda, Osman Gazi’nin 722 yıl önce diktiği çınarın izinde, Fatih Sultan Mehmet’in 568 yıl önce İstanbul surlarına diktiği sancağın gölgesinde, Gazi Mustafa Kemal’in 98 yıl önce emanet ettiği Cumhuriyet’in kollarında maziden atiye kurduğumuz köprüyü aşkla, şevkle heyecanla geçerek Türkiye’yi hedeflerine ulaştırmakta kararlıyız. Milletimizin özellikle bize gösterdiği istikamet budur, cumhurun bize gösterdiği istikamet budur. Üç kıta, yedi iklimde gözünü ve kalbini bize dikmiş kardeşlerimizin beklentisi budur. Filistin, unutmayın bizi bekliyor. Filistin tüm o yavruların ağlamalarıyla bizi bekliyor. İşte Dışişleri Bakanımız ve birçok birlikte hareket ettiğimiz dışişleri bakanlarımız Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda Dönem Başkanı olan milletvekilimiz Volkan Bozkır Bey’in Başkanlığında başarılı bir oturumu hamdolsun dün gerçekleştirdiler. Ve bunu gerçekleştirirken oradan bir şeyi haykırdılar, neydi o? Filistin’in 1947’den itibaren topraklarının bu terör devleti İsrail tarafından nasıl işgal edile edile bugünkü bir parça Filistin toprağına döndüğünü anlattılar. Anlatacağız, durmayacağız. Hele hele bu haritaları göstererek anlatacağız, çünkü bu terör devleti İsrail’in ne olduğunu tüm dünyanın bilmesi lazım.”

“KAZANDIĞIMIZ HER MÜCADELE AYDINLIK GELECEĞİMİZİN ÖNÜNDEKİ PERDEYİ BİRAZ DAHA ARALAMAKTADIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, özellikle gençlere seslendiğini belirterek, “Bu terör devleti İsrail’i çok iyi tanımanız, çok iyi anlamanız lazım. Dünyanın ve insanlığın şu anda beklediği bu terör devleti İsrail’in ne olduğudur. Bizi yeniden kısır çekişmelerin, dar kalıpların, sahte gündemlerin, karanlık senaryoların kıskacına hapsetmek isteyenlere bunca yıldır eyvallah etmedik, bundan sonra da etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tüm dünya mazlumları güçlü bir Türkiye’nin ayağa kalktığı, kalkacağı günü bekliyor. Kazandığımız her mücadele, bozduğumuz her tuzak, geride bıraktığımız her safra aydınlık geleceğimizin önündeki perdeyi biraz daha aralamaktadır. İnşallah büyük ve güçlü Türkiye’nin üzerinde doğan kutlu güneşi de görmek bizlere nasip olacaktır” sözlerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu’nun açılışı yapılan bölümünün hayırlı olması dileyerek, “Unutmayın yol medeniyettir. İşte medeniyete giden bu yolculuğumuzda da bu güzel yolları açmak hamdolsun bizlere nasip oldu, nasip oluyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, konuşmasının ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından Osmanlıca “Yol medeniyettir” yazılı bir tablo hediye edildi. Törende, Kuzey Marmara Otoyolu Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu tarafından bağışlanan 50 bin fidanın sertifikası da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a takdim edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra beraberindekilerle kurdele keserek açılışı gerçekleştirdi.

Kaynak:https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/127950/-turkiye-nin-bolgesindeki-ve-dunyadaki-konumunu-medeniyetimizin-ve-tarihimizin-mirasina-uygun-seviyeye-yukselttik-

REKLAM ALANI