Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Milletvekili Meşhur Memmedov , “Azerbaycan Devletinin Gençlik politikası, gençliğin tüm alanlarda temsilinde önemli rol oynamaktadır”

Milletvekili Meşhur Memmedov , “Azerbaycan Devletinin Gençlik politikası, gençliğin tüm alanlarda temsilinde önemli rol oynamaktadır”
REKLAM ALANI
02.02.2022
A+
A-

Ülker Piriyeva – AZERBAYCAN
Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Meşhur Memmedov, Azerbaycan Temsilcimiz Ülker Piriyeva ‘ya verdiği açıklamada, “Azerbaycan Devletinin gençlik politikası, gençliğin tüm alanlarda temsilinde önemli bir rol oynamaktadır”, diye – tarihe not düştü.

Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Meşhur Memmedov, “Bugün 2 Şubat Azerbaycan Gençlik Günü.
Evet, bu önemli tarihi gün, milli lider Haydar Aliyev’in adıyla bağlantılıdır.

Devlet gençlik politikasının temeli milli lider Haydar Aliyev tarafından atılmış ve Azerbaycan gençliğinin gelişiminde derin izler bırakmıştır. Böylece Ulu Önder’in 2 Şubat 1997’de imzaladığı kararnameye göre 2 Şubat Azerbaycan Gençliği Günü ilan edildi.

Ulu önderimiz gençlik alanında devlet politikasının başarıyla uygulanması için tüm dünyaya örnek olacak bir adım daha atmıştır. Böylece, bu alanda gerekli yasal çerçevenin oluşmasını sağlamıştır. Gençlerin sosyal, ekonomik ve diğer sorunlarını çözmeye, yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı olmaya yönelik kararname ve emirlerin, devlet programlarının bu yönde olduğunu belirtmek isterim.” – Dedi.

Milletvekili – “Bugün ülkemizde gençlik politikasının nitelik olarak yeni bir aşama yaşadığını belirtmek isterim. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, aldığı kararlarla Milli Önder Haydar Aliyev’in gençlik politikasına bağlılığını teyit ediyor. Gençlerin manevi gelişimi, vatanseverlik eğitimi, yurt dışında eğitim, sosyal korumaya muhtaçların sorunlarına yönelik yapılan tüm faydalı çalışmalar, gençlik teşkilatlarının oluşumu ve gelişimi için yaratılan koşullar ve fırsatlar bu alana olan büyük bir ilginin sonucudur.” – Söyledi.

Sayın Memmedov – “Ayrıca, 16 Nisan 2007 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile onaylanan “2007-2015 Yıllarında Azerbaycan Gençliğinin Yurtdışı Eğitimi Devlet Programı”, her kesimden gençlerin yurtdışında eğitim görmeleri için geniş fırsatlar yaratmıştır. Bu program sayesinde binlerce genç dünyanın en prestijli eğitim kurumlarında eğitim görmektedir.
Azerbaycan’da genç neslin sorunlarının çözülmesi, topluma değerli bir sınıf olarak katılmalarının sağlanması için gerekli tüm önlemlerin Azerbaycan gençliğini daha aydınlık yarınlara taşıyacağını tam bir güvenle söylemek istiyorum. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, gençlerimizin bu yolda en büyük koruyucusu ve destekçisidir. Devlet başkanının “Gençlerle özel bir ilişkim var, gönlüm sizinle. Bana her konuda güvenebilirsiniz. Ben de Sizlere güveniyorum,” sözleri Azerbaycan devletinin gençliğe olan güveninin, gençliğin de Cumhurbaşkanına olan sevgi ve desteğinin açık bir örneğidir.
Azerbaycan gençliği ülkemizde hayatın her alanında aktif olarak yer almakta ve önemli süreçlerde rol oynamaktadır.” – Diye sözlerine devam etti.

Milletvekili – “Bugün, Başkomutanımız Sayın ilham Aliyevin azim ve ileri görüşlü liderliği, Azerbaycan Ordusunun profesyonelliği ve kararlılığı ve aynı zamanda, halkımızın azmi sayesinde topraklarımızın işgalden kurtarıldığını hepimiz gururla not ediyoruz.

Kurtarılmış topraklarımızda yapılacak inşaat ve çevre düzenleme çalışmalarına gençlerimizin de katılımı elbette önemli.
Her bir Azerbaycan gencini Gençlik Günü vesilesiyle kutluyor, onlara başarılar diliyorum!” – Dedi.

Açıklama yok.

REKLAM ALANI