Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Ülkemizin Büyük Göller Bölgesi Uluslararası Konferansı Dostlar ve Özel Temsilciler Grubu’na Katılması Hk.

Ülkemizin Büyük Göller Bölgesi Uluslararası Konferansı Dostlar ve Özel Temsilciler Grubu’na Katılması Hk.
REKLAM ALANI
25.05.2023
A+
A-

 

 

 

No: 135, 24 Mayıs 2023, Ülkemizin Büyük Göller Bölgesi Uluslararası Konferansı Dostlar ve Özel Temsilciler Grubu’na Katılması Hk.

Resim

Ülkemizin çok boyutlu girişimci ve insani dış politikasında Afrika Ortaklık Politikamızın önemli bir yeri bulunmaktadır. Bu kapsamda Afrika Kıtasındaki bölgesel teşkilatlarla işbirliğimizin geliştirilmesi de önceliklerimiz arasında yer almaktadır.

Ülkemiz, Sahraaltı Afrika’da, Büyük Göller Bölgesi’nde 12 devletin üyesi olduğu, istikrar, refah ve güvenliğin tesisi bağlamında önemli bir rol üstlenmekte olan Büyük Göller Bölgesi Uluslararası Konferansı (ICGLR) adlı teşkilatın Dostlar ve Özel Temsilciler Grubu’na Mayıs 2023 itibarıyla katılmış bulunmaktadır.

 

 

 

Anılan Gruba üyeliğimiz, Afrika Ortaklık Politikamıza ve Büyük Göller Bölgesi’yle işbirliğimize yeni bir boyut kazandırmayı, ICGLR’le yakın ilişkiler tesis etmeyi ve teşkilatın faaliyetlerine destek olmayı hedeflemektedir. Afrika Kıtası ile bağlarımızı ve işbirliğimizi her boyutta tahkim edecek çabalara destek vermeye devam edeceğimizi bu vesileyle bir kez daha vurguluyoruz.

kaynak:https://www.mfa.gov.tr/no_-135_-ulkemizin-buyuk-goller-bolgesi-uluslararasi-konferansi-dostlar-ve-ozel-temsilciler-grubu-na-katilmasi-hk.tr.mfa

 

 

REKLAM ALANI