Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

VURAL,ALMANYA FEDERAL HÜKÜMETİ’NE VE NATO ORTAKLARINA ÇAĞRIDA BULUNDU!

VURAL,ALMANYA FEDERAL HÜKÜMETİ’NE VE NATO ORTAKLARINA ÇAĞRIDA BULUNDU!
REKLAM ALANI
23.08.2021
A+
A-

PROF. DR. ABDURRAHİM VURAL AFGANLI KADINLARIN VE KIZ ÇOCUKLARIN HÜRRİYETLERİNİN KORUNMASI İÇİN ALMANYA FEDERAL HÜKÜMETİ’NE VE NATO ORTAKLARINA ÇAĞRIDA BULUNDU!

Afganistan’da Taliban’ın ülkeyi ele geçirmesiyle beraber binlerce kadın ve kız çocuğunun hayatı tehlikeye girdi. 1996 ile 2001 yılları arasında Afganistan’da iktidarda olan Taliban, kadınları ve kız çocuklarını toplumdan izole etti. Yüzbinlerce kadın ve kız çocuğu eğitimden, sağlıkdan, ekonomik ve siyasi katılımlardan mahrum bırakıldı.

Taliban’ın, ülkede kadınlara karşı vahşice davrandığını artık bilmeyen yok. Kadınlar zorla evlendirilerek, işkence edilerek ve taşlanarak baskı ve zulme maruz kaldılar ve kalıyorlar.

Afganistan’da kadınlara ve kız çocuklarına karşı bu vahşetin son bulması için Prof. Dr. Abdurrahim Vural, Alman Federal Hükümeti’ne ve NATO oratklarına yazılı çağrıda bulunarak, ”Biz Avrupa’da ve Almanya’da yaşayanlar olarak bu modern çağda Afganistan’da kadınlara ve kız çocuklarına karşı Taliban tarafından uygulanan vahşeti oturup seyredemeyiz ve bu durumun son bulması için herkes üzerine düşeni yapmalı. Bizde o doğrultuda Alman Hükümeti’ne ve NATO ortaklarına bu vahşeti durdurmaları için yazılı çağrıda bulunduk” açıklaması yaptı.

PROF. DR. ABDURRAHİM VURAL- ALMANYA

REKLAM ALANI