Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

74. Uluslararası Astronomi Kongresi çerçevesinde Bakü’de sergi düzenlendi

74. Uluslararası Astronomi Kongresi çerçevesinde Bakü’de sergi düzenlendi
REKLAM ALANI
05.10.2023
A+
A-

 

 

74. Uluslararası Astronomi Kongresi çerçevesinde Bakü’de sergi düzenlendi

2023,

74. Uluslararası Astronomi Kongresi çerçevesinde Bakü’de sergi düzenlendi

 

 

 

2 Ekim’de Bakü’de 74. Uluslararası Uzay Kongresi çerçevesinde bir sergi düzenlendi.

Serginin açılışına Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, eşi Mehriban Aliyeva ve oğulları Haydar Aliyev katıldı.

 

 

 

Fuarın sembolik açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından katılımcı firmaların stantlarının tanıtımı yapıldı.

Fuarın 8 bin metrekare alan üzerinde oluşturulan pavilyonunda 36 ülkeden 150 firmanın standının katılımcıların beğenisine sunulduğu bildirildi.

 

 

Türk Uzay Ajansı, Suudi Arabistan Uzay Ajansı, ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Hindistan Uzay Araştırma Örgütü, İsrail Havacılık ve Uzay Sanayii, İtalyan Havacılık ve Uzay Kurumu, Çin Devlet Başkanı ve First Lady’si Uzay Topluluğu ve diğer firmaların stantlarını incelediler.

 

 

74. Uluslararası Uzay Kongresi’nin uzay alanından 22 firmanın aldığı sponsorluk paketi sayısıyla rekor seviyeye ulaştığını da belirtmek gerekiyor. Böylece Bakü Kongresi, uluslararası sponsorluk paketinin satışına ilişkin Avustralya, Almanya, ABD, Birleşik Arap Emirlikleri ve Fransa’da düzenlenen kongreleri geride bıraktı. Kongrenin toplamda 30’dan fazla sponsoru bulunmaktadır.

 

 

 

Kongreden premium, platin, altın, gümüş ve bronz sponsorluk paketleri alan şirketler arasında US Space X, Axiom Space, Blue Origin, Boeing, Lockheed Martin”, “BlackSky” “Vast”, “Northrop Grumman” şirketleri, Çin yer alıyor. Astronotik Topluluğu, Türk Uzay Ajansı, “Plan S” teknoloji şirketi, Suudi Arabistan Uzay Ajansı, “İsrail Havacılık ve Uzay Sanayii” şirketi, Birleşik Arap Emirlikleri Merkezi Muhammed Bin Rashid Uzay, Hindistan Uzay Araştırma Örgütü, Japonya Havacılık ve Uzay Araştırma Ajansı, “ispace” , “JGC Holdings Corporation”, “Astroscale” şirketleri, Almanya’da “Airbus” ofisi, Uluslararası Uzay İletişim Organizasyonu “Intersputnik”, Portekiz’den “Neuraspace”, Bulgaristan’dan “EnduraSat”, Avusturya’dan Asgardia Space, Havacılık ve Uzay Bilimleri Birliği İtalya,İngiliz Uzay Ajansı, Amazon’un “Kuiper” projesi, “Jet Propulsion Laboratory” ve “Voyager Space” şirketleri orada.

Bakü Kongresi’ne 95 ülkeden 3.600’ün üzerinde bilimsel makale sunuldu. Bakü Kongresi, Paris (2022), Washington (2019) ve Bremen (2018) olaylarıyla birlikte bugüne kadar düzenlenen tüm kongreleri geride bıraktı. Azerbaycan’dan kongreye sunulan bilimsel makale sayısı da 214 ile rekor oldu. Ülkemiz, ABD, İtalya, Hindistan ve Çin’den sonra en çok bilimsel makale sunan ilk beş ülke arasında yer alıyor.

 

 

Uluslararası Astronomi Federasyonu’nun, İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra, “soğuk savaş” döneminde uzay alanındaki bilim insanları arasındaki diyaloğu yeniden inşa etmek amacıyla 1951 yılında kurulduğunu da hatırlamak gerekiyor. Federasyon, barışçıl amaçlarla uzay araştırmalarını ve faaliyetlerini teşvik etmek ve toplumu bu alanda eğitmek ve zenginleştirmek amacıyla üye kuruluşlardan oluşan küresel bir ağ oluşturur. Federasyon her yıl konferanslar, teknik oturumlar, üye ülkelerin bakanları ve milletvekillerinin katıldığı uluslararası toplantılar gibi uluslararası etkinlikler düzenlemektedir. Şu anda Federasyonun 110 ülkeden 460’tan fazla üyesi bulunmaktadır. Azerbaycan 2003 yılından beri Federasyonun üyesidir.

Büyük boyutlu görseller
TÜM YAZILAR
HABERLER
BELGELER
VİDEOLAR
RESİMLER

kaynak:https://president.az/az/articles/view/61435

 

 

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.