Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Andrey Turchak: “Birleşik Rusya” yeni ulusal proje “Aile”nin uygulanmasını yasal olarak sağlayacak

Andrey Turchak: “Birleşik Rusya” yeni ulusal proje “Aile”nin uygulanmasını yasal olarak sağlayacak
REKLAM ALANI
11.03.2024
A+
A-

Andrey Turchak: “Birleşik Rusya” yeni ulusal proje “Aile”nin uygulanmasını yasal olarak sağlayacak

2024,

Başkan açılış konuşmasında duyurdu
Bildirinin uygulanmasına ilişkin çalışmalar ve özellikle de “aile” bloğu, Birleşik Rusya’nın Saransk’taki ana şubelerinin forumunda tartışıldı. Teması “Rusya aileyle başlar!”

“Devlet başkanı konuşmasında yeni bir ulusal proje olan “Aile”nin başlatıldığını duyurdu. Birleşik Rusya halk programının ayrı bir bölümü aileleri ve aile değerlerini desteklemeye ayrılmıştır. Genel Konsey Sekreteri, aynı zamanda federal partinin “ Güçlü Aile ” projesini de hayata geçirdiğimizi hatırlattı.

Partinin, Cumhurbaşkanı tarafından belirlenen, annenin hamileliğinden çocuk 18 yaşına gelene kadar çocuklu ailelere sürekli destek sağlama görevini yasal olarak güvence altına aldığını belirtti. Ayrıca federal düzeyde büyük bir aile statüsüne kavuştu. Cumhurbaşkanı buna ilişkin bir kararname imzaladı.

“Birleşik Rusya’nın girişimiyle yasama düzeyinde destek tedbirleri alındı. Buna ilkokul çocukları için sıcak yemek, 7 yaşın altındaki çocuklar için elektrikli trenlerde ücretsiz seyahat, anne doğum izninden erken ayrıldığında çocuk bakım yardımlarının korunması, engelli çocukları olan ebeveynler için ücretsiz hastaneye kaldırılma hakkı ve daha birçok şey dahildir. Bunlar, Cumhurbaşkanının Konuşmasında açıkladığı yeni kararlarla birlikte ulusal projeye dahil edilecek” dedi Andrei Turchak .

Özellikle imtiyazlı aile ipoteği, doğum sermayesi, 450 bin ruble tutarında ipotek ödemesi uzatılacak ve çocuklar için vergi indirimi artırılacak. Bütçe güvenliğinin düşük olduğu ve doğum oranlarının düşük olduğu bölgelere demografik programlar için ek fon ayrılacak.

Birleşik Rusya, bu kararların federal ve bölgesel düzeyde yasal olarak uygulanmasını sağlayacaktır. Birincil birimlerin görevi bu kararların uygulanmasına sahada eşlik etmektir. Belirli ailelere gerekli yardım ve ödemelerin sağlanmasından tesislerin işletmeye alınmasına kadar,” diye vurguladı Genel Konsey Sekreteri.

Bu tür her nesnenin kendisine atanmış bir kişiye sahip olması gerektiğini belirtti.

“Bu okulun inşa edildiği yerin veya bölgenin insanlarla, sakinleriyle sürekli iletişim halinde olmalısınız. Ebeveynlerin tavsiyelerini isteyin, her aşamada istekleri dikkate alın, resepsiyona mutlaka katılın,” diye hatırladı Andrei Turchak.

Ayrıca, birincil kuruluşların sekreterlerine SBO katılımcılarının aileleriyle hedefli çalışmalara devam etmeleri talimatını verdi.

“Bu, Sayın Cumhurbaşkanımızın bize verdiği görevdir. Yaşama, günlük yaşama ve belirli sorunların çözümüne kişisel katılım. Bu da sizin bölgelerinizde yaşayan büyük aileler ve düşük gelirli insanlar için geçerli” dedi Andrei Turchak.

Kamu projelerine hibe desteği için yarışmalara “öncelikli kuruluşların” da katılması gerektiğini kaydetti.

“Kamu destek merkezi bazında, başvurunun hazırlanmasından sahadaki uygulamaya kadar metodolojik desteği organize ettik. Bunlar çeşitli projeler olabilir – ailelere yönelik hedefli destek, çocuk oyun alanlarının iyileştirilmesi, sokak aydınlatmasının kurulumu, egzersiz ekipmanları. Herkesi bu çalışmaya katılmaya teşvik ediyorum” dedi Andrei Turchak.

Partinin Genel Konseyi Sekreter Yardımcısı Senatör Daria Lantratova’nın da belirttiği gibi , Mordovya’da aile, doğum oranının artırılması ve aile değerleri konusuna büyük önem veriyorlar.

“Bu aynı zamanda cumhuriyette sistematik olarak oluşturulmuş demografik politikayla da kolaylaştırılıyor. Güçlü Aile projesi çerçevesinde pek çok şey yapıldı” dedi.

Daria Lantratova, bebek beslenmesi alanında başarılı bölgesel uygulamalara dikkat çekti.

“Sıcak yemek konusu parti için en önemli konulardan biri. Ebeveyn topluluğuyla etkileşim halindeyiz: Birlikte menü sorunlarını çözdük ve yemeklerin kalitesini denetledik. Bugün Çocuk Yemek İstasyonundaydık – bu, Rusya’daki küçük çocuklar için sertifikalı tek organik süt ürünleri üreticisidir. Senatör, Mordovya’nın bu çalışmada bir örnek olduğunu vurguladı.

2023 yılında Mordovya, Rusya Federasyonu’nun çok işlevli aile merkezleri oluşturma projesini uygulayan 32 pilot bölgesinden biri oldu. Saransk’ta çocuklu ailelere kapsamlı sosyal yardım sağlamak, hizmetlerden maksimum erişilebilirlik ve çabukluk sağlamak için bir “yol haritası” oluşturuluyor.

Ona göre, yürütülen çalışmanın sonuçları zaten mevcut: Cumhuriyette üçüncü ve sonraki çocukların doğum oranında yıllık bir artış var ve son 5 yılda büyük ailelerin sayısı da arttı.

Bölge ayrıca cepheye ve Kuzey Askeri Bölge katılımcılarına aktif olarak yardım ediyor. Savaşçılara ve aile üyelerine bir dizi ek sosyal güvence ve yardım sağlanmakta ve yeni bölgelerde yaşayanlara düzenli olarak insani yardım sağlanmaktadır. “ Birleşik Rusya Kadın Hareketi ” parti projesinin aktivistleri maske ağları örüyor, siper mumları yapıyor ve sıcak tutan giysiler örüyor.

Hoparlör
Turçak Andrey Anatolyeviç
Turçak Andrey Anatolyeviç
Parti Genel Konseyi Sekreteri, Rusya Federasyonu Federal Meclisi Federasyon Konseyi Birinci Başkan Yardımcısı
#Turçak
#Lantratova
#Mordovya Cumhuriyeti
#ilköğretim bölümleri
#forum
#aile
#ulusal projeler
#kanun yapma
#büyük aileler
#Başkandan mesaj
#destek önlemleri
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/andrej-turchak-edinaya-rossiya-zakonodatelno-obespechit-realizaciyu-novogo-nacproekta-semya

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.