Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Bakan Bilgin, Türk Telekom ile Türkiye Haber-İş Sendikası Arasındaki Toplu İş Sözleşmesi Törenine Katıldı

Bakan Bilgin, Türk Telekom ile Türkiye Haber-İş Sendikası Arasındaki Toplu İş Sözleşmesi Törenine Katıldı
REKLAM ALANI
04.09.2021
A+
A-

Bakan Bilgin, Türk Telekom ile Türkiye Haber-İş Sendikası Arasındaki Toplu İş Sözleşmesi Törenine Katıldı
Türkiye Haber-İş Sendikası ile Türk Telekomünikasyon AŞ arasında “14. Dönem İşletme Toplu İş Sözleşmesi İmza Töreni” düzenlendi. Törende konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yaklaşık 700 bin kamu işçisini kapsayan toplu sözleşmeyi imzaladıklarını anımsatarak, bunun özel sektör için de yol gösterici olduğunu söyledi.

“Bütün Memurlar İçin Ciddi Bir Sorun Olan Ek Gösterge Meselesini Çözüme Kavuşturacağız”

Yakın zamanda memur konfederasyonları ile yapılan toplu sözleşmeyi hatırlatan Bilgin, “Çok önemli bir kararı, memurlarla yaptığımız sözleşmeyle belirledik, sözleşme tutanağına geçirdik. Bu sözleşme döneminde bütün memurlar için ciddi bir sorun olan 3600 ek gösterge meselesini çözüme kavuşturacağımızı kayıt altına aldık. Şimdi onun çalışma programını hazırlıyoruz. Kamu çalışanları açısından çok önemli bir atılım olacağını düşünüyorum.” dedi.

“Geçici İşçiler Sorununu Çözmek Durumundayız”

Geçici işçi meselesini de çözüme kavuşturmayı hedeflediklerini belirten Bakan Bilgin, “Ben Demiryolları Genel Müdürüydüm, o zaman da geçici işçilerimiz vardı, hala var. Bu süreleri ve kamudaki geçici işçiler sorununu dikkate alarak çalışmak ve meseleyi çözmek durumundayız.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin, dünyanın en hızlı büyüyen iki ekonomisinden biri olduğuna işaret eden Bilgin, bazı çevrelerin Türkiye ekonomisinin büyümesi hakkında “baz etkisi” gibi bahaneler aradıklarını belirterek, “Bütün bu baz etkisini dikkate almadan bir analiz yapmak lazım. Büyümeyi sürükleyen sektörler nelerdir, onlara bakmak gerek. Bir iktisatçının önce onu görmesi lazım. Burada sanayinin etkisini görmek gerek. Türkiye sanayisi yaklaşık 5 çeyrektir sürekli büyüyor. Nitekim dün açıklanan büyüme rakamının içinde sanayinin payı yüzde 8’e yakın. Bu çok önemli bir şey. Bir başka önemli nokta da ihracatın payıdır. Türkiye, ilk defa ihracata dayalı bir büyüme modeline geçmiştir.” ifadelerini kullandı. Bilgin, “Türkiye’nin üretim gücü sosyal politikalarla desteklendikçe Türkiye, güçlü bir ülke olarak yükselişine devam edecektir.” dedi.mBu ekonomik gücün, sosyal politika uygulamalarını kapsayıcı hale dönüştürme imkanını ortaya çıkardığına işaret eden Bakan Bilgin, 700 bin kamu işçisi ve memurlarla yaptıkları toplu sözleşmeler ile 3600 ek gösterge sorununu çözmek için başlattıkları çalışmanın bu imkanla ilgili olduğunu bildirdi.

Türk Telekomünikasyon AŞ’deki törene, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile birlikte, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Başkanı Ergün Atalay ve Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Veli Solak katıldı.

Kaynak:https://www.csgb.gov.tr/haberler/bakan-bilgin-turk-telekom-ile-turkiye-haber-is-sendikasi-arasindaki-toplu-is-sozlesmesi-torenine-katildi/

REKLAM ALANI