Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

BAKAN URALOĞLU, “ŞANLIURFA BAŞKAN BEYAZGÜL İLE HER ALANDA DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM YAŞADI” – GÖRÜNTÜLÜ

BAKAN URALOĞLU, “ŞANLIURFA BAŞKAN BEYAZGÜL İLE HER ALANDA DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM YAŞADI” – GÖRÜNTÜLÜ
REKLAM ALANI
22.02.2024
A+
A-

BÜLTEN NO : 102
TARİH : 22.02.2024
HABER BAŞLIĞI : BAKAN URALOĞLU, “ŞANLIURFA BAŞKAN BEYAZGÜL İLE HER ALANDA DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM YAŞADI”

 

 

 

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ü makamında ziyaret etti Bakan Uraloğu, ‘’Zeynel Abidin Beyazgül Başkanımız, Özellikle sosyal projeleri ile çok faal ve başarılı bir belediye başkanıdır’’ dedi.

 

 

 

 

Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Şanlıurfa’ya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ü ziyaret etti.

 

 

 

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, AK Parti İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu, MHP İl Başkanı Mahmut Güneş ve meclis üyeleri tarafından karşılanan Bakan Uraloğlu, Başkan Beyazgül ile bir araya geldi.

BAKAN URALOĞLU, ‘’BÖLÜNMÜŞ YOL UZUNLUĞUNU 28 KİLOMETREDEN 619 KİLOMETREYE ÇIKARDIK’’

 

 

 

 

Ulaştırma alanında çok önemli hizmetlere imza attıklarını dile getiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ‘’Şanlıurfa-Birecik Otoyolu, Adıyaman-Kahta-Siverek Yolunda Nissibi Köprüsü, Şanlıurfa-Diyarbakır Yolu, Şanlıurfa Doğu ve Güneybatı Çevre Yolları, Şanlıurfa-Viranşehir Yolu gibi önemli karayolu projelerini tamamladık. Diyarbakır Devlet Yolu, Kuzeybatı Çevre Yolu ve Doğu Çevre yollarının kesiştiği noktada bulunan Çevik Kuvvet Köprülü Kavşağı’nı açarak Şanlıurfa’nın şehir içi trafiğine nefes aldırdık. Günlük yaklaşık 20-25 bin aracın geçtiği bu noktada dur-kalk beklemelerinin ortadan kalkmasıyla kavşaktaki geçiş süresini 5 kat azalttık. Şanlıurfa’yı; Mardin’e, Gaziantep’e ve Diyarbakır’a bölünmüş yollar ile bağladık. Şu anda da 13 milyar 876 milyon lira proje bedeliyle 13 karayolu projesine devam ediyoruz. Şanlıurfa’nın demiryolu ulaşım ağını güçlendiren çalışmalarda yapıyoruz. Karkamış-Nusaybin hattı Karkamış-Zenginova arasındaki 120 kilometre demiryolu hattını yeniledik. Şanlıurfa İzmir, İzmir Şanlıurfa uçak seferlerimiz mart ayı ortasından itibaren başlayacaktır’’ dedi.

 

 

 

 

BAKAN URALOĞLU, ‘’ŞANLIURFA’YI HIZLI TRENLE TANIŞTIRACAĞIZ’’

Bakan Uraloğlu, ‘’Gaziantep -Şanlıurfa hattının etüt projelerini tamamladık. Yatırım programına alır almaz ihalelerine de çıkacağız inşallah. Şanlıurfa -Mardin hattının proje çalışmalarını da bu yıl içerisinde bitireceğiz. Şanlıurfalı kardeşlerimizi göklere de taşıdık.
2 milyon yolcu/yıl kapasiteli yeni havalimanını 2007 yılında hizmete açtık. 2002 yılında 23 bin olan yolcu trafiği, 2023 yılında 883 bine yükseldi. Şanlıurfa’nın iletişim ağını da güçlendirdik. Fiber optik kablo uzunluğunu 854 kilometreden 6.722 kilometreye çıkardık. Daha önce ilde hızlı internet abonesi yok iken, bugün 1 milyon 682 binin üstünde abone hızlı internet kullanmaya başladı’’ diye konuştu.
BAKAN URALOĞLU’NDAN BAŞKAN BEYAZGÜL’E ÖVGÜ

 

 

 

 

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül döneminde Şanlıurfa’da değişim ve dönüşümle birlikte eğitim, kültür ve sosyal alanlarda büyük bir ivme kazandığını belirten Bakan Uraloğlu, ‘’Urfa’ya hizmet ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz. 2002 yılından bu yana Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ideoloji siyaseti değil, hizmet siyaseti yapıyoruz. “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” düsturuyla hareket ediyoruz. Bu noktada 31 Mart seçimlerinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AK Parti’den tekrar aday gösterdiğimiz başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül abimiz; Özellikle sosyal projeleri ile çok faal ve başarılı bir belediye başkanıdır. Şanlıurfa onunla birlikte her alanda değişim ve dönüşümü yaşadı. Eğitim, kültür, sağlık, spor alanında da önemli projeler üretti. “Daha Yeşil Bir Şanlıurfa” hedefiyle kent merkezi ve ilçelerde parklar, meydanlar ve yeşil alanlar inşa edildi. Yaptığı kamulaştırma çalışmalarıyla ecdat yadigârı eserleri tarihi dokusuna uygun bir şekilde restore ederek Cumhurbaşkanımızın takdirini kazandı. Kale Arkası, Kültür ve Turizm Yolu, Asya ve Osmanlı Mahalleleri, Kızılay, Kızılkoyun’da betonarme yapıları şehrin göbeğinden kaldırarak bu alanları yeşile kavuşturup vatandaşlarımızın hizmetine sundu. Sizler muhalefet partilerindeki belediyelerin vatandaşına, halkına yaptığı bir hizmetle gündeme geldiğini hiç gördünüz mü? Sonuçta bu hizmeti yapanlar da bütçelerini devletten alıyorlar. Devletimiz bunlara da bütçeler aktarıyor. Ama maalesef üzülerek görüyoruz ve izliyoruz muhalefet belediyelerinde hizmet yok. Laf çok ama bir arpa boyu iş yok. Unutmayın ki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da belediyecilikten gelen, bu işi çok iyi bilen ve belediyeciliğe çok önem veren bir lider. AK Parti’nin hizmet siyaseti anlayışıyla hiç kimse ama hiç kimse yarışamaz. Şanlıurfalılar her zaman hakkı savundu, hakkın ve haklının yanında oldu. 2023 Cumhurbaşkanlığı seçiminde de %62 oy oranı ile Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan dedi. İnşallah şimdi de Şanlıurfa’da büyükşehir belediyesiyle birlikte bütün ilçe belediye başkanlıklarını da kazanacağız. Zeynel Abidin Başkanımızla planladığımız tüm projeleri birlikte hayata geçireceğiz. İlmek ilmek işlediğimiz projelerimizle Şanlıurfa’yı geliştirmeye, güçlendirmeye, refah seviyesini arttırmaya devam edeceğiz’’ dedi.

 

 

 

 

 

VİDEO LİNKİ: https://youtu.be/tOhBlYvQL9U

ALTERNATİF VİDEO LİNKİ: https://sendgb.com/5qJ8WgPawXy

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı
Tel:0 (414) 318 51 00 Dahili (1606)-(1605)
[email protected]

İnternet Siteleri için FLV uzantılı Görüntü linki :
https://www.youtube.com/sanliurfabld
Basın Bültenlerinin videoları İçin ftp adresi : ftp://ftp.sanliurfa.bel.tr/ortak
Kullanıcı Adı : basinftp
Şifre : basin63

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.