Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Başkan, Pavlodar bölgesinin sosyo-ekonomik gelişimi ve yatırım potansiyeli hakkında bir rapor dinledi

Başkan, Pavlodar bölgesinin sosyo-ekonomik gelişimi ve yatırım potansiyeli hakkında bir rapor dinledi
REKLAM ALANI
11.08.2023
A+
A-

 

 

 

Olaylar

Çalışma gezileri

Başkan, Pavlodar bölgesinin sosyo-ekonomik gelişimi ve yatırım potansiyeli hakkında bir rapor dinledi.

2023

 

 

 

 

Ekibastuz’daki duruma aşina olan Devlet Başkanı, bölgenin sosyo-ekonomik gelişimi ve yatırım çekiciliği hakkında bilgi aldığı Pavlodar’a geldi.

 

 

 

 

Bölge akim Asain Baikhanov’un bildirdiği gibi, yılın ilk yarısında bölgeye geçen yılın aynı dönemine göre %30 artışla 344 milyar tenge çekildi.

 

 

 

 

Bölge başkanı Ekibastuz’da 35 milyar tenge değerinde teknik silikon üretim tesisi inşa edildiğini duyurdu. Ayrıca bölgede EkibastuzFerroAlloys firmasına ait bir fabrikanın da faaliyete geçmesi planlanıyor. 92 milyar tenge yatırım yapması beklenen proje, 1.500’den fazla istihdam yaratacak. Demiryolu mühendisliği alanında, 78 milyar tengelik yatırımla RailCastSustems şirketinin dövme ve bantlama kompleksini faaliyete geçirmesi planlanıyor.

 

 

 

Bölgede faaliyet gösteren işletmeler de devlet desteği aldı. Böylece, “Neftekhim LTD” şirketi, BDT’de bir epoksi bileşiği üretimine başlayan ilk şirket oldu. KazMunaiChem LLP, Kazakistan’ın petrol ve gaz endüstrisi için tam bir reaktif ve katkı maddesi döngüsünün üretimini başlattı.

 

 

 

 

Devlet başkanına, uluslararası şirket PolyMetal International plc’nin yılda 15 ton altın üretmek için 300.000 ton altın konsantresini işlemeye yönelik en büyük projesi üzerindeki çalışmaların ilerleyişi hakkında bilgi verildi. Yatırımların hacmi 347 milyar tenge olacak.

 

 

 

 

Ayrıca Cumhurbaşkanı’na enerji sanayi işletmelerinin teknik durumu hakkında bilgi verildi. Bölge yetkilisi Akim, 2024 yılında GRES-1 ve GRES-2 güç üniteleri ile Aksu ilçesindeki 7 No’lu enerji santralinin modernizasyonunun tamamlanacağına dair güvence verdi.

 

 

 

 

Ayrıca Asain Baikhanov, gıda üretimini artırma olasılıkları hakkında bilgi verdi. Ona göre bölgede süt üretimi ve işlenmesi artıyor; bu yıl toplam 30 milyar tengenin üzerinde yatırımla 10 yeni modern çiftlik inşa ediliyor.

 

 

 

 

Sonuç olarak Kassym-Jomart Tokayev, sosyo-ekonomik kalkınma planlarının uygulanmasını sağlama ve potansiyel yatırımcıları çekmek için çalışmalara devam etme talimatı verdi.

 

geri gelmek geri gelmektwitter Facebook Fok

kaynak:https://www.akorda.kz/ru/prezident-zaslushal-otchet-o-socialno-ekonomicheskom-razvitii-i-investicionnom-potenciale-pavlodarskoy-oblasti-973546

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.