Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

BAŞKAN SAMANCI `DAN ’15 EKİM DÜNYA KADIN ÇİFTÇİLER GÜNÜ’ MESAJI

BAŞKAN SAMANCI `DAN ’15 EKİM DÜNYA KADIN ÇİFTÇİLER GÜNÜ’ MESAJI
REKLAM ALANI
15.10.2021
A+
A-

SERVET SAMANCI -AĞRI
Ağrı İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Nuri Samancı, 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Samancı, Tarımın en önemli aktörleri olan, tarladan sofraya tarımın her aşamasında işgücüne katılan kadınlarımızın ‘Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nü tebrik ediyorum. Kadınların tarımsal üretimde, kaynakların sürdürülebilir kullanımında, gıda üretiminde ve güvenliğinde sahip oldukları önemli konumdan hareketle varlıklarının önemini biliyoruz.

Şurası bir gerçek ki dünyayı kadınlar doyurmakta, tarımı kadınlar omuzlamaktadır. Kadınlar ülkemizde tarımın güvencesi, garantörüdür. Tarihimizde vatanımızı ve daima evlatlarımızı koruyan kadınlarımız, bugünde toprağımızın, bereketimizin korunmasında yadsınamaz bir öneme sahiptir. Şundan eminiz ki kadınların tarımdaki varlıkları ülkelerin kalkınmasında vazgeçilmez bir faktördür.

Kadınlarımızın tarım sektöründe rollerini güçlendirmek, kolaylaştırmak, ilerletmek ülke olarak en önemli sorumluluğumuzdur. Kadınlara yönelik devlet düzeyinde çalışmaların olması memnuniyet verici, daha ileri seviyeye getirilmesi ise beklentimizdir.

Kadınlarımızın tarıma, aile ve ülke ekonomisine olan maddi ve manevi katkılarından dolayı müteşekkiriz. Bu vesile ile Ağrı İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği olarak fedakâr ve cefakâr kadın çiftçilerimizin 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Gününü kutluyor, bereketli ve bol kazançlı nice yıllar diliyoruz.

REKLAM ALANI