Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Berlin’in Nollendorfplatz ’a bağlanan Kleiststrasse Caddesi’nde

Berlin’in Nollendorfplatz ’a bağlanan Kleiststrasse Caddesi’nde
REKLAM ALANI
05.11.2021
A+
A-

Titanic Comfort Kurfuerstendamm Berlin Otelinde Designist İmzası!

İç Mimar Aslı Arıkan Dayıoğlu liderliğinde ulusal ve uluslararası ölçekte ödüllü iç mimari projelere imza atan Designist tarafından tasarlanan Titanic Comfort Kurfuerstendamm Berlin oteli Kasım 2021’de açılarak müşterilerini ağırlamaya hazırlanıyor.

Berlin’in Nollendorfplatz’a bağlanan Kleiststrasse Caddesi’nde, Avrupa’nın ilk alışveriş merkezi KaDewe’ye yürüme mesafesinde yer alan Titanic Comfort Kurfuerstendamm Berlin, Aslı Arıkan Dayıoğlu liderliğindeki Designist tarafından renove edildi. Berlin’in mimarisinden ve kültüründen etkilenerek tasarlanan otelin Kasım ayında açılması planlanıyor.

Designist, Titanic Comfort Kurfuerstendamm Berlin otelinin tasarımında kentin modern, maskülen ve robust duruşunu yansıtmak istemiş. Berlin’in tarihi merkezine yakın olan binanın genel mekanları tamamen yeniden tasarlanırken, odalarda bazı mobilyalar tekrar işlevlendirilerek kullanılmış ve Berlin’i yansıtan retro ve modern tarzlar bir araya getirilerek eklektik bir atmosfer oluşturulması hedeflenmiş. Küçük bir karşılama alanı olan lobide, karşılama bankosu, şömineli bir oturma alanı ve otel ziyaretçilerinin atıştırmalık alabileceği bir Snack Bar planlanmış. Titanic Otel’in simgesi haline gelmiş oniks taşını, farklı şekilde yorumlayarak, ahşap ile karıştırarak kullanıp daha çağdaş ve güçlü bir karşılama bankosu tasarlanmış. Karşılama bankosu arkasında ipeksi füme ahşap göbekli duvar uygulanarak ziyaretçiler için sıcak bir karşılama hedeflenmiş. Ofis ve bavul odası kapısı göbekli duvar içinde aynı malzeme ile gizlenirken, diğer kapılar deri kaplı ve lumbozlu olarak tasarlanmış. Snack Bar resepsiyon ile aynı dilde konuşan bir mobilya olarak buraya özel tasarlanmış. Genel mekanlarda tüm sabit mobilyalar Addo Mobilya ile beraber çalışılmış.

Zeminde İtalyan markası Apavisa’nın cesur “Ocean Blue” porseleni kullanılmış. Oturma alanında ise kullanımı kolay olması ve sıcaklık katması için ahşap görünümlü seramik uygulanmış. Şömine duvarında Arte Wallpapers marka yeşil “Facet” duvar kağıdı ile farklı dizilmiş tuğla uygulaması yapılmış. Berlin’i yansıtan kübist sanat eserleri ile tuğla duvar hareketlendirilmiş. Adasan Mobilya’nın özgün oturma elemanları ile sıcak bir oturma köşesi oluşturulmuş. Dr.Light marka aydınlatmalar ile mekanda yaratılmak istenen retro atmosfer pekiştirilmiş.

Lobideki deri kapıdan geçilerek ulaşılan kış bahçesi ve bar alanında lobiye referans vermesi için Apavisa markalı “Ocean Blue” porselen ve terrazzo görünümlü seramik birlikte kullanılmış. Tok duruşuyla dikkat çeken, vitrin olarak çalışan cam detaylı bar bu projeye özel tasarlanmış. Bar üstünde pirinç şaraplık düşünülürken tezgahın üstünde ise döner raflı şaraplık uygulanmış. Barın duvarı ördek yeşili Gorbon marka seramik, karşı duvardaki sedirin üstüne ise kiremit renkli, botanik desenli Arte duvar kağıdı uygulanmış. Siyah metal tavan ile hem mekana derinlik katmak hem de bitkilerin yürüyebileceği bir strüktür oluşturmak amaçlanmış. Rattan, deri ve eskitme bronz detaylı oturma elemanları yine Adasan Mobilya’dan seçilmiş.

Hem gündüz hem de bar ile beraber gece kullanılabilmesi için restoranın ağır bir havasının olması amaçlanmış. Alçak tavanlı restoranı ferahlatmak için kış bahçesine bakan duvarda füme ayna uygulaması yapılmış. Apliklerle hareketlendirilen duvarın altında ise Neolith kaplı, fıstık yeşili, kadife sedir tasarlanmış. Ortada heykelsi, tırtıklı pirinç metal detaylı, deri sedir uygulanmış. Restoranı iki bölüme ayıran duvarda, lobiye referans veren mondrian füme ahşap uygulaması yapılarak iki bölüm arasındaki geçiş pekiştirilmiş. Kahvaltı büfesinin bulunduğu ikinci alanda yüksek sırtlıklı taba deri sedir alanı kurgulanmış ve büfedeki torna ayaklı nötr masalar, buraya özel olarak üretilmiş. Zeminde Kütahya Seramik’in ürünleri tercih edilmiş ve farklı boyda kesilerek uygulanmış.

Oda katlarında zemindeki mevcut doğal taş kullanılarak, duvar boyaları ve mobilyalar ile hareketlendirilmiş. Asansör duvarları doğal meşe kaplanarak, Candaş perdenin jaluzileri ile sıcak bir atmosfer elde edilmiş. Oda kat koridorlarında koyu lacivert halı kullanılmış ve Berlin’e ait fotoğrafların olduğu resim çerçeveleri ve Dr.Light’ın Retro aydınlatmaları ile ısıtılmış. Odalarda renk oyunları ve diyagonal döşenmiş parke ile Berlin’in dinamikliği yansıtılmış. Duvarları boydan boya dönen siyah çizgi konsepti duvarlarda sticker ile uygulanırken, pencere önünde özel üretim siyah çizgi baskılı perde ile tüm mekanda devam ettirilmiş. Yeni ayakla renove edilen çalışma masasını tanımlamak için London Art marka duvar kağıdı farklı bir şekilde uygulanmış. Odaların bir kısmında mevcut yatak başlığı deri sırtlık eklenerek renove edilmiş. Dr. Light tarafından projeye özel üretilen yatak başlığı aplikleri kullanılmış ve mevcut komodinler üzerine filmli cam kesilerek yeni bir görünüm kazandırılmış.

Aslı Arıkan Dayıoğlu liderliğinde Designist, Berlin’deki Titanic Hotel projelerinin dördüncüsü Titanic Comfort Kurfuerstendamm Berlin’i başarı ile tamamlayarak, Kasım ayında kullanıcılarıyla buluşmasını planlıyor.

Not: Görselleri yüksek çözünürlüklü olarak indirmek için üstüne tıklayın.

 

Künye:

İç Mimari Tasarım: Designist

Proje Ekibi: Aslı Arıkan Dayıoğlu, Gizem Acun, Ecem Öksüz, Görkem Karakan

Proje Yeri: Berlin/Almanya

İşveren: Titanic Hotels

Proje Yılı: 2021

 

Designist Hakkında:

Aslı Arıkan Dayıoğlu 1995-2000 yılları arasında dünyanın en iyi tasarım okullarının başında gelen, Rhode Island School of Design Üniversitesi’nde, İç Mimarlık Bölümü’nü birincilikle tamamladıktan sonra, Türkiye’ye 2000 yılında geri döndü. 2007 yılında Designist adı altında proje ve tasarım firmasını kurdu. Sıra dışı fikirler ve detayların peşinden koşan, mekanın ruhunu zenginleştirerek ona anlam katmayı amaçlayan Designist’in tasarıma yaklaşımı, renkleri harmanlayarak, geçmişin nüanslarını taşıyan çağdaş, maskülen ve aynı zamanda feminen ikonik yeni bir mekan algısı yaratmak üzerinedir. Aslı Arıkan Dayıoğlu, Designist çatısı altında profesyonel ekibi ile birlikte yurt içi ve yurt dışında birçok otel, restoran, ofis ve konut iç mimari projelerine başarılı imzalar atmaya devam etmektedir.

 

Daha fazla bilgi ve görsel malzeme için:

REKLAM ALANI