Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

“Birleşik Rusya”, “Mendeleev Haritası” projesinin ilk sonuçlarını VDNH’deki “Rusya” sergisinde sundu

“Birleşik Rusya”, “Mendeleev Haritası” projesinin ilk sonuçlarını VDNH’deki “Rusya” sergisinde sundu
REKLAM ALANI
28.04.2024
A+
A-

“Birleşik Rusya”, “Mendeleev Haritası” projesinin ilk sonuçlarını VDNH’deki “Rusya” sergisinde sundu
2024,

55 binden fazla katılımcıyı buluşturdu
Projenin başlatıcısı ve koordinatörü, ilk başkan yardımcısı, “Mendeleev Haritası” projesinin sadece yetenekli gençler ve bilim adamları için bir destek ölçüsü haline gelmekle kalmayıp, aynı zamanda bilime giden yolu seçen gerçek bir genç insan topluluğuna dönüştüğünü belirtti. Sunum programlarında Devlet Duma Bilim ve Yüksek Öğrenim Komitesi’nden Alexander Mazhuga . “Ve bu dernek genişlemeye devam ediyor. Proje şimdiden ülkenin dört bir yanından on binlerce kişiye ulaştı ve gençleri bilime giden yolda desteklemek isteyen ortakların (şirket ve kuruluşların) sayısı sürekli artıyor” dedi.

Projeye 60’a yakın kuruluş katıldı. Bunlar arasında: Rosatom, Rusya Bilgi Derneği, genç bilim adamları için platform Science ID, Rus Demiryolları, Aeroflot, Bakhrushinsky Müzesi, Zafer Müzesi, Puşkin Müzesi, Politeknik Müzesi, Alexandrinsky Tiyatrosu, Rusya Devlet Sirki.

Programa katılmak için 55 binin üzerinde kişi kayıt yaptırdı. Rusya sergisinde konuklara projenin yeni ortağı Mendeleev Kart sahiplerine tercihler sağlayacak olan Gazprom Polyana tesisi hakkında bilgi verildi.

Etkinliğe katılanlar ISS’de Roscosmos kozmonotları tarafından karşılandı ve sahada pilot kozmonot Rusya Kahramanı Oleg Artemyev konuklarla konuştu . Konuşmacılar arasında, diğerlerinin yanı sıra, Ulusal Nükleer Araştırma Üniversitesi “MEPhI” Doçenti Egor Zadeba , kuantum fiziği, kuantum hesaplama ve çoklu cisim teorisi uzmanı, kuantum blok zincirinin geliştiricisi Alexey Fedorov , Kimyasal Teknoloji Bölümü Doçenti vardı. Rusya Kimya Teknoloji Üniversitesi Cam ve Sitals Bölümü. D. I. Mendeleev Georgy Shakhgildyan . Herkes genç bilim insanlarına soru sorma fırsatı buldu. “Bugün geleceği kim yaratıyor? Cevap açık: bilim adamları. Tüm yeni fırsatlar ve teknolojiler yenilikçilerin zihinleri tarafından yaratılmaktadır. Bugün tüm dünya için bir trend olan şey, bilim insanları için artık geçilmiş bir aşamadır; onlar, tüm insanlık için fırsatları genişleterek, zamanının ilerisinde ilerlemektedirler. Modern Rusya’da bilim adamlarının önündeki tüm engeller kaldırılmıştır. Mucitlerin ve tasarımcıların işlerini yapabilmeleri için yasal bir çerçeve oluşturuyoruz, gelecek vaat eden projelere fon ayırıyoruz ve teknolojinin gelişiminin ve dolayısıyla Rusya’nın teknolojik güvenliğinin bağlı olduğu kişilere kapsamlı destek sağlıyoruz” dedi Alexander Mazhuga. .

Ayrıca projenin sunumunda bilimsel bir bilgi yarışması düzenlendi ve kazananlara ortak şirketlerden ödüller verildi.

Kasım 2023’te Soçi’deki Genç Bilim Adamları Kongresi katılımcılarıyla yapılan toplantıda “Mendeleev Haritası” projesinin Vladimir Putin tarafından desteklendiğini hatırlayalım . Devlet başkanı, proje katılımcılarının federal tiyatroları, müzeleri ve sirkleri ziyaret etmelerine yönelik faydaların genişletilmesi konusunu inceleme talimatı verdi.

Projenin 160 bin genç bilim insanı ve yaklaşık 40 bin okul çocuğu ve öğrenci olmak üzere 200 bin kişiyi kapsaması planlanıyor. Ayrıca program kapsamında yeni ortak şirketlerin katılımına yönelik çalışmalar da sürüyor.

Hoparlör
Mazhuga Alexander Georgievich
Mazhuga Alexander Georgievich
Parti Genel Konseyi Üyesi, Rusya Federasyonu Federal Meclisi Bilim ve Yüksek Öğrenim Devlet Duması Komitesi Birinci Başkan Yardımcısı
#Majuga
#Bilim
#Mendeleev haritası
#VDNH
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/edinaya-rossiya-predstavila-na-vystavke-rossiya-na-vdnh-pervye-itogi-proekta-mendeleevskaya-karta

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.