Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Sapanca Sakarya Şubesi Kıbrıs Gazileri’ni kabul etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Sapanca Sakarya Şubesi Kıbrıs Gazileri’ni kabul etti
REKLAM ALANI
17.10.2023
A+
A-

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Sapanca Sakarya Şubesi Kıbrıs Gazileri’ni kabul etti.

17.10.2023

 

 

 

“Kıbrıs’a barışı getirdiniz”
facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar kabulde yaptığı konuşmada, Kıbrıs Barış Harekatı Gazileri’ni ülkede görmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyetinin 100’ncü yılı tamamlanırken, Türkiye’nin yeni yüzyılında başarılı, refah ve mutluluğu paylaşmanın gururu içinde olunacağını ifade etti.

Doğu Akdeniz’de en son kurulan Türk Devleti olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle yaşatılacağını ve yüceltileceğini anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, iki devletin mavi vatanda, hava sahasında hak ve hukukunu koruyarak gelecek nesillere umut dolu bir vatan bırakmak istediklerini kaydetti.

 

 

Türkiye’nin her zaman Kıbrıs Türkü’nün yanında olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, Osmanlı İmparatorluğu adadan ayrıldıktan sonra Kıbrıs Türkleri’nin tekrar Türk askerini görmek için beklediğini ve 20 Temmuz 1974 yılında Mehmetçiğin Kıbrıs’a geldiğini dile getirdi.

Mehmetçik ve Mücahit’in buluşmasıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin temelinin atıldığını aktaran Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türkü’ne özgürlük ve bağımsızlığın, gazi ve şehitler sayesinde geldiğini kaydetti.

 

 

Kıbrıs’taki Türk varlığının önemine değinerek, Türk Devletler Teşkilatı’na gözlemci üye olunduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan’a gerçekleştirilen 4 günlük ziyarette Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştüğüne ve desteğini aldığına dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan ile geliştirilecek ilişkiler sayesinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin daha iyi noktaya geleceğine vurgu yaptı.

 

 

 

Kıbrıs’ta çözüm için yeni siyasetin iki ayrı egemen devletin işbirliği ile bir antlaşma olduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türklerinin azınlık duruma düşmemesi, Türkiye’nin Kıbrıs’tan dışlanmaması ve Kıbrıs’ın Helen Devleti’ne dönüşmemesi için bu siyasetin yürütüldüğünü aktardı.

Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’nin uluslarası camia ve ekonomik seferberlikte turizm eğitim sanayi ve iletişim alanlarında her zaman Kıbrıs Türkü’ne sahip çıktığına vurgu yaptı.

 

 

Kıbrıs Barış Harekatı’nın gelecek yıl 50’nci yılının kutlanacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, “Kıbrıs’a geldiniz, canlarınızı siper ettiniz ve barış getirdiniz. 50 yıldır hem kuzeyde hem de güneyde barış devam ediyor, kimsenin burnu kanamıyor. Sizleri yürekten tebrik ediyor, aramızda olmayan şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyorum”dedi.

 

 

 

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Sapanca Sakarya Şubesi Kıbrıs Gazileri Basın Sözcüsü Hasan Fehmi Çorbacıoğlu ile Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Gaziler Derneği Genel Başkanı Abdurrahman Eskihallaç konuşmalarında kabulde bulunmaktan duydukları mutluluğu ifade etti.

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-turkiye-muharip-gaziler-dernegi-sapanca-sakarya-subesi-11599

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.