Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol’un davetiyle KKTC’ye gelen Türkiye Kamu Baş Denetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç ile Azerbaycan İnsan Hakları Komiseri (Ombudsman) Sabina Aliyeva’yı kabul etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol’un davetiyle KKTC’ye gelen Türkiye Kamu Baş Denetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç ile Azerbaycan İnsan Hakları Komiseri (Ombudsman) Sabina Aliyeva’yı kabul etti
REKLAM ALANI
22.05.2024
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol’un davetiyle KKTC’ye gelen Türkiye Kamu Baş Denetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç ile Azerbaycan İnsan Hakları Komiseri (Ombudsman) Sabina Aliyeva’yı kabul etti

2024

 

 

 

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu ile Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol’un eşlik ettiği Malkoç ile Aliyeva Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından kabul edildi.

Cumhurbaşkanlığı’nda saat 10.00’da başlayan görüşmede konuşan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, ziyaretten ve son zamanlarda Türkiye Cumhuriyeti, Azerbaycan ve KKTC’nin bir millet üç devlet anlayışının yansıması olarak birlikte hareket etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

“Azerbaycan’ın desteği çok önemli”

“Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açtığı yolla Türk Devletleri Teşkilatı’na üye olmak, KKTC kurumlarının farklı toplantılara katılabilmeleri, KKTC gerçeğini bütün dünyaya duyurabilmemiz bizleri bahtiyar etmiştir” diye konuşan Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan’a yaptığı ziyareti ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’in kendisine “münasebetlerimiz artacak” dediğini hatırlattı. Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan’ın KKTC’ye desteğinin önemine de işaret etti.

KKTC –Azerbaycan Parlamentolar arası dostluk grubu oluşturulmasından duyduğu mutluluğu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Malkoç ve Aliyeva’nın KKTC ziyaretini de önemli ve olumlu bulduğunu belirtti.

Malkoç ve Aliyeva’nın desteğiyle Varol’un çeşitli uluslararası toplantılara katıldığını ancak Rumların bunları engellemeye çalıştığını kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC makamlarının kendi halkının beklentilerini yerine getirmesi ve Ombudsmanlık gibi müesseselerin uluslararası toplantılara katılmasının en doğal hakları olduğunu vurguladı.

“ Türkiye’nin adadaki etkinliğini azaltacak bir anlaşma mümkün olmayacak”

Adada bir gerçek olduğunu ve adada bir çözüm olacaksa bu gerçekler ışığında olacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, artık bu saatten sonra federal bir temelde, birleşik Kıbrıs’a evrilecek ve Türkiye’nin adadaki etkinliğini azaltacak bir anlaşmanın mümkün olmayacağını Rumların da anladığını belirtti. Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin Türkiye’nin desteğiyle sürdürülen iki devlet, egemen eşitlik, eşit uluslararası statüye dayalı yeni çözüm vizyonuyla ilgili bilgiler de aktardı.

Malkoç: “Hukukta esas olan haklı olmaktır; zaman içinde kabullenilir”

Türkiye Ombudsmanı Şeref Malkoç da Aliyeva ve Varol’la Türk Devletleri Ombudsmanlar Birliği kurumak için uzun zamandır uğraştıklarını ve KKTC’nin iki yıl önce kurdukları birliğin kurucusu olduğunu kaydetti.

Malkoç, güzel çalışmalar yaptıklarını, Varol’un Avrupa ve Asya Ombudsmanlık Enstitülerinin toplantılarına katılarak yaptığı konuşmalara Kıbrıs Türk halkı ve KKTC’nin haklarını savunduğunu ifade etti.

“Bazı ülkeler kabul etmese de dünya görüyor burada 40 yıldır devam eden KKTC devleti vardır. Bunu bazı ülkelerin inkar ediyor olması çok önemli değil çünkü hukukta esas olan haklı olmaktır. Haklı olduktan sonra her yerde bunu rahatlıkla anlatırsın ve zaman içinde de bu kabullenilir. ” diye konuştu.

“Dünyanın önemli bir çoğunluğu KKTC’ye uyguladığı yanlış, hukuksuz tutumdan vazgeçecek”

Kısa bir süre sonra dünyanın önemli bir çoğunluğunun KKTC’ye uyguladığı yanlış, hukuksuz tutumdan vazgeçeceğine inandığını kaydeden Malkoç, Azerbaycan ve Türkiye’nin tutumunun da bu hususta çok açık olduğunu, KKTC’nin TDT’ye katılımının bunun bir göstergesi ile ilk adımı olduğunu belirtti.

Malkoç, barışın önemine de işaret etti.

Aliyeva: “Ailemiz Türk devletleri, yolumuz Türk birliğidir”

Azerbaycan İnsan Hakları Komiseri Sabina Aliyeva da bunun KKTC’ye yaptığı ilk ziyaret olduğunu dile getirdi. “Bizim ailemiz Türk devletleri, yolumuz Türk birliğidir” diye konuşan Aliyeva, her zaman her alanda birbirlerine destek olma arzusunda olduklarını kaydetti. KKTC’nin Türk Devletleri Ombudsmanlar Birliği’nin kurucu üyesi, TDT Gözlemci üyesi olduğunu hatırlatan Aliyeva, bunların yolun başlangıcı olduğuna inandığını söyledi.

Bu yıl Azerbaycan’ın 70 bin katılımcı beklenen COP 29’a (Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı) ev sahipliği yapacağını ve Varol’un da bu toplantıya katılarak Kıbrıs Türk halkına uygulanan insan hakkı ihlalleri konusunda bilgi vermesini istediklerini kaydetti. Aliyeva, Kıbrıs Türk halkının hakkını eninde sonunda alacağına inandığını da vurguladı.

 

 

 

 

Varol: “Çalışmalarımızın aynı şekilde devam etmesini diliyorum”

Yüksek Yönetim Denetçisi İlkan Varol da Türk Devletleri Ombudsmanlar Birliğini kurmalarında ve KKTC Ombudsmanı olarak kurucu üye olmasında Aliyeva ve Malkoç’un büyük katkıları olduğuna dikkat çekti. Toplantılara Malkoç’un destek ve katkılarıyla katılarak KKTC’nin sesini duyurabilme; Kıbrıs Türk halkının maruz kaldığı ambargo, izolasyon ve sıkıntıları dile getirme imkanı bulduğunu belirten Varol, çalışmalarının bundan sonra da aynı şekilde devam etmesi dileğinde bulundu.

Konuşmaların ardından hediye takdiminde bulunuldu.

Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-yuksek-yonetim-denetcisi-ombudsman-ilkan-varolun-davetiyle-12375

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.