Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Devlet başkanı, Singapur Parlamentosu Başkanı Seah Kian Pen’i kabul etti

Devlet başkanı, Singapur Parlamentosu Başkanı Seah Kian Pen’i kabul etti
REKLAM ALANI
01.05.2024
A+
A-

Olaylar

Akorda

Devlet başkanı, Singapur Parlamentosu Başkanı Seah Kian Pen’i kabul etti

2024

 

 

 

Cumhurbaşkanı Kassym-Jomart Tokayev, Meclis Başkanı Seah Kian Pen liderliğindeki Singapur parlamento heyetini Akorda konutunda kabul etti.

Toplantı, tarafların derin ilişkilerini ve ikili ilişkileri daha da geliştirme isteklerini yansıtan dostane ve verimli bir atmosferde gerçekleşti.

 

– Biz güvenilir, zaman içinde test edilmiş ortaklarız. Bağlarımızı güçlendirmek için halihazırda çok şey yapıldı, ancak aynı zamanda işbirliğimizi daha da geliştirmek için kendimize yüksek hedefler belirledik” dedi.

Devlet Başkanına göre parlamenter diplomasi, uluslararası işbirliğinin güçlendirilmesinde ve ülkeler arasındaki diyaloğun teşvik edilmesinde hayati bir rol oynuyor.

Kassym-Jomart Tokayev’in vurguladığı gibi, bugün Kazakistan’da faaliyet gösteren 140’tan fazla Singapurlu şirket ve ortak girişim bulunuyor ve Kazakistan ekonomisine yapılan toplam yatırım hacmi 1,4 milyar doları aşıyor.

 

Buna karşılık Seah Kian Pen, Devlet Başkanına misafirperverliği için şükranlarını sundu ve işbirliğinin derinleştirilmesine yönelik muazzam potansiyele dikkat çekti.

Toplantıda ekonomik ve yatırım işbirliği umutlarına özel önem verildi. Toplantıda bölgesel ve uluslararası gündemdeki konular da görüşüldü.

 

 

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://www.akorda.kz/ru/glava-gosudarstva-prinyal-spikera-parlamenta-singapura-sea-kian-pena-3033626

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.