Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov’un Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim ile görüşmesine ilişkin basın açıklaması

Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov’un Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim ile görüşmesine ilişkin basın açıklaması
REKLAM ALANI
08.03.2024
A+
A-

No: 105/24, Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov’un Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim ile görüşmesine ilişkin basın açıklaması

Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, 7 Mart 2024 tarihinde ülkemizi ziyaret eden Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim ile görüştü.

 

 

 

 

Toplantıda iki ülke arasındaki ikili, bölgesel ve çok taraflı işbirliği gündemine, bölgedeki mevcut duruma ve Azerbaycan-Ermenistan barış sürecine ilişkin perspektifler paylaşıldı.

 

İki ülke arasındaki stratejik ittifak ilişkilerinin her düzeyde daha da genişletilmesine yönelik çabalardan memnuniyet ifade edildi. Azerbaycan-Türkiye stratejik ittifak gündeminin siyasi, ekonomik, ticari, askeri, savunma sanayi, enerji güvenliği, yatırımlar, ulaştırma ve iletişim, insani yardım, eğitim, kültür ve diğer alanlarda daha da genişletilmesinin önemine dikkat çekildi.

 

Bakan Ceyhun Bayramov, Antalya Diplomatik Forumu’nun düzenlenmesine ilişkin izlenimlerini üst düzeyde paylaşarak, kardeş Türkiye’nin diplomatik başarılarından ve diplomatik temsilcilik sayısında dünyada 3’üncü sıraya yükselmesinden gurur duyduğunu söyledi. . Azerbaycan-Türkiye Üniversitesi kurma kararının, iki ülke arasında eğitim alanında iş birliğini daha da derinleştireceği dikkat çekti.

 

Ayrıca uluslararası ve bölgesel tehditler, göç sorunu ve diğer yönlerde ikili ve uluslararası kuruluşlar çerçevesinde karşılıklı yarar sağlayan ortaklığın örnek niteliğinde olduğuna dikkat çekildi.

 

Azerbaycan’ın temel dış politika önceliklerinden biri olan Türk Devletleri Teşkilatı çerçevesinde ortak faaliyetlerin yoğunluğunun artırılmasının ve yeni çok taraflı girişimlerin başlatılmasının önemine dikkat çekildi.

 

Toplantıda Bakan Ceyhun Bayramov, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki barış süreci yönünde atılan son adımlar hakkında karşı tarafa bilgi verdi.

 

Bakan, bölgede barış ve istikrarın tesisi için Ermenistan’ın Azerbaycan’ın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine yönelik iddialarından vazgeçmesinin önemini vurguladı.

 

Toplantıda ayrıca karşılıklı çıkarları ilgilendiren diğer ikili, bölgesel ve uluslararası konular da ele alındı.

 

Paylaş
BÜTÜN HABERLER

kaynak:https://mfa.gov.az/az/news/no10524

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.