Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İlham Aliyev, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı başkanlığındaki heyeti kabul etti

İlham Aliyev, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı başkanlığındaki heyeti kabul etti
REKLAM ALANI
30.01.2024
A+
A-

 

 

İlham Aliyev, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı başkanlığındaki heyeti kabul etti

2024,

 

 

 

İlham Aliyev, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı başkanlığındaki heyeti kabul etti
Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 29 Ocak’ta Türkiye Büyük Millet Meclisi üyesi, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı, eski Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar başkanlığındaki heyeti kabul etti. Hindi.

 

 

 

Hulusi Akar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını devlet başkanına iletti.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev selamlardan dolayı şükranlarını dile getirerek selamlarını Türkiye Cumhuriyeti Devlet Başkanına iletmesini istedi.

 

 

 

Hulusi Akar, Azerbaycan ile Türkiye arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin, Ulu Önder Haydar Aliyev’in belirttiği “Tek millet, iki devlet” ilkesi doğrultusunda geliştiğini ve bunun bir örnek olduğunu vurguladı. Konuk, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin, ülkelerimiz arasında stratejik ittifak düzeyine ulaşılmasında önemli rol oynadığını söyledi.

 

 

 

Hulusi Akar, Azerbaycan’ın Vatanseverlik Savaşı’nda kazandığı zaferde Cumhurbaşkanı Başkomutan İlham Aliyev’in olağanüstü rolünü bir kez daha vurguladı.

 

 

 

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 44 gün süren Vatanseverlik Savaşı’nın ilk günlerinden itibaren Recep Tayyip Erdoğan ve kardeş Türkiye’nin Azerbaycan’a sağladığı manevi, siyasi ve diplomatik desteği bir kez daha takdir etti.

 

 

 

Görüşmede, Azerbaycan’ın geçen yıl 19-20 Eylül’de 23 saatten kısa bir sürede uygulamaya koyduğu terörle mücadele tedbirleri kapsamında topraklarımızda yasadışı silahlı grupların varlığına ve saldırgan bölücülüğe son verildiği ve egemenliğimizin tamamen yeniden tesis edildiği vurgulandı. .

 

 

 

Devlet Başkanı, 44 gün süren Vatanseverlik Savaşı’ndan sonra bile Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinde yeni reformlar yapıldığını, Ordumuzun savaş kabiliyetinin güçlendiğini ve bunun terörle mücadelede açıkça ortaya çıktığını kaydetti. Geçen yılın Eylül ayında alınan önlemler.

 

 

 

Görüşmede, Türk Devletleri Teşkilatı çerçevesinde işbirliğinin geliştirilmesi ve yeni alanları kapsaması memnuniyetle karşılanırken, bu örgütün parlamentolarıyla ilgili komiteler düzeyinde ilişkiler kurulmasının ve bu komitelerin ortak toplantılarının yapılmasının önemi dile getirildi. dikkatlere sunuldu. Şuşa Deklarasyonu’nun önemi vurgulandı, Azerbaycan ile Türkiye arasında askeri, savunma sanayi, güvenlik, parlamentolar arası ilişkiler ve diğer alanlarda işbirliği yapılması konusunda görüş alışverişinde bulunuldu, her iki ülkenin silahlı kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen ortak askeri tatbikatların önemi özellikle vurgulandı. kayıt edilmiş.

 

 

 

Son olarak Hulusi Akar, Devlet Başkanına hatıra hediyesi verdi.

Büyük boyutlu görseller
TÜM YAZILAR
HABERLER
BELGELER
VİDEOLAR
RESİMLER

kaynak:https://president.az/az/articles/view/63403

 

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.