Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Kod Adı: Zeytin Dalı “Teröristler Hayalleriyle Birlikte Beton Tünellere Gömüldü!”

Kod Adı: Zeytin Dalı “Teröristler Hayalleriyle Birlikte Beton Tünellere Gömüldü!”
REKLAM ALANI
21.01.2022
A+
A-

Kod Adı: Zeytin Dalı “Teröristler Hayalleriyle Birlikte Beton Tünellere Gömüldü!”

Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri, ülkemizin güneyinde oluşturulmak istenen terör koridorunu parçalamak, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ gibi terör örgütlerini etkisiz hâle getirerek bölge halkını bunların zulmünden kurtarmak ve hudutlarımızın güvenliğini sağlamak için 4 yıl önce Zeytin Dalı Harekâtı’nı icra etti.

Uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa hakkımız çerçevesinde 20 Ocak 2018 günü saat 17.00’de başlayan harekât kapsamında, ilk olarak Hava Kuvvetlerimiz terör hedeflerini havadan vurdu. Fırat Kalkanı Harekâtı’ndaki 72 şehidimizin anısına ilk taarruz Hava Kuvvetlerimize ait 72 uçakla yapıldı. Müteakiben Kahraman Mehmetçik de Afrin bölgesine doğu, kuzey ve batı yönlerinden kara harekâtına başladı.

Zorlu hava ve arazi şartlarına rağmen gücünü asil milletimizin duasından alan Kahraman Mehmetçik, bir üst aklın ürünü olan ve betondan inşa edilen terör inlerine teker teker girerek teröristleri hayalleriyle birlikte kazdıkları tünellere gömdü.

Operasyonun gecikmesi pahasına da olsa sivillere, tarihî ve dinî yapılar başta olmak üzere çevreye zarar verilmedi. Vurulacak hedefler âdeta kuyumcu titizliğiyle tespit edilerek etkisiz hâle getirildi. Afrin, diğer ülkelerin yerle bir ettiği Rakka, Halep, Musul ve Doğu Guta gibi olmadı ve TSK’nın hassasiyeti sayesinde kentin altyapısı, mimarisi, tarihî ve dinî yapıları zarar görmedi.

Tüm dünyanın gözü önünde, tamamen uluslararası hukuka uygun ve insan haklarına saygılı şekilde gerçekleşen Zeytin Dalı Harekâtı 57 gün sonra planlandığı gibi başarıyla sonuçlandı. Kahraman Mehmetçik o günden bugüne kadar bölgede toplam 6 bin 370 teröristi etkisiz hâle getirdi. TSK’nın operasyonlarıyla 1.859 kilometrekare alan da güvenli hâle getirildi.

Teröristlerin bölgeden temizlenmesinin ardından kapsamlı mayın ve EYP temizliği yapılarak hayatın normalleşmesine yönelik insani yardım ve altyapıyı destekleme faaliyetleri icra edildi.

Zeytin Dalı Harekâtı’nda canları pahasına mücadele eden kahraman şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, kahraman gazilerimize sağlıklı ve mutlu uzun ömürler diliyoruz.

kaynak:https://www.msb.gov.tr/SlaytHaber/2012022-30344

REKLAM ALANI