Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Mardin’de Kaçak ihbarını inceleyen Dicle Elektrik ekibine ağır saldırı

Mardin’de Kaçak ihbarını inceleyen Dicle Elektrik ekibine ağır saldırı
REKLAM ALANI
23.06.2021
A+
A-

Kaçak ihbarını inceleyen Dicle Elektrik ekibine ağır saldırı

Mardin’in Artuklu ilçesi Gökçe mahallesinde kaçak elektrik kullanımı ihbarı üzerine tespit yapmak isteyen Dicle Elektrik ekibi saldırıya uğradı.

Açıklama yok.

Mardin’in Artuklu ilçesine bağlı Gökçe mahallesinde kaçak elektrik tüketimi yapıldığına ilişkin Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) yapılan ihbarı değerlendiren 3 kişilik Dicle Elektrik ekibi mahallede inceleme yaptığı sırada yaklaşık 40 kişilik bir grubun taşlı ve sopalı saldırısına uğradı.

Açıklama yok.

Dicle Elektrik Dağıtım Mardin İl Müdürü Halil Homan, Gökçe mahallesinde kaçak elektrik kullanıldığı yolundaki ihbarın Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) üzerinden geldiğini belirterek, şu bilgileri verdi: “CİMER’e kayıt dışı tüketim ile ilgili yapılan bir başvuru kurumumuza iletildi. Uzaktan erişim yoluyla yaptığımız incelemede mahalle genelindeki kaçak oranının yüzde 40, şikayete konu olan Direk Üstü Sayaç Otomasyon Panosu (DÜSOP) bölgesindeki kaçak oranının ise yüzde 91,2 olduğu belirlendi. Enerji Kayıpları Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı bir ekibi Gökçe mahallesinde belirlenen adreste inceleme yapmak üzere görevlendirdik.

Açıklama yok.

3 kişilik ekip, mahalleye giderek Direk Üstü Sayaç Otomasyon Panosu’nda (DÜSOP) inceleme başlattı. Dışardan müdahale edildiği belirlenen elektrik sayaçlarını detaylı inceleme için sökmeye başlayan görevliler, bir anda çevrelerini saran kalabalık bir grubun saldırısına uğradı. Görevlileri yumruk, tekme, taş ve sopalarla darp eden saldırganlar, kaçmaya çalışan görevlileri seyir halinde dahi darp etmeye devam etti. Saldırganlar bununla da yetinmeyerek Dicle Elektrik görev araçlarını gasp ederek, sökülen sayaçlara, ekiplerin kullandığı mühürlere, tablet bilgisayarlara ve diğer tüm ekipmanlara el koydu.”

Açıklama yok.

Canlarını zor kurtardılar

Kanlar içerisinde kalan ve saldırganların elinden kaçarak canlarını zor kurtaran Dicle Elektrik çalışanları A.Ç., F.T. ve D.B. sığındıkları Göllü mahallesinden jandarmayı arayarak yardım istediler. Jandarma tarafından gönderilen ambulansla Mardin Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınan Dicle Elektrik çalışanlarından A.Ç.’nin burun ve kaburga kemiğinin kırıldığı belirlendi.

Jandarma saldırıdan sonra Gökçe mahallesine giderek el konulan ve taşlanarak hasara uğratılan 2 iş makinesini alırken, çalışanlardan gasp edilen malzemeler ve sayaçların bulunabilmesi için soruşturma sürüyor.

Dicle Elektrik Dagitim A.S.
Dicle – İletişim

Dicle – İletişim
Dicle İletişim

REKLAM ALANI