Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Orta Asya ve Federal Almanya Cumhuriyeti devlet başkanlarının ilk toplantısına katılım

Orta Asya ve Federal Almanya Cumhuriyeti devlet başkanlarının ilk toplantısına katılım
REKLAM ALANI
02.10.2023
A+
A-

 

 

Orta Asya ve Federal Almanya Cumhuriyeti devlet başkanlarının ilk toplantısına katılım

.2023 , Almanya

 

 

 

 

29 Eylül’de, barışın ve ulusal birliğin kurucusu, milletin lideri, Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Emomali Rahmon, “Orta Asya ve Almanya” devlet başkanlarının ilk toplantısına katıldı ve konuşma yaptı. Berlin.

 

 

 

 

 

Toplantıda devlet başkanları yararlı işbirliğinin diğer alanlarını tartıştı.

Ulusun lideri Sayın Emomali Rahmon, bugünkü toplantının sonuçlarının işbirliğinin daha da güçlenmesine katkıda bulunacağına olan güvenini dile getirdi.

Sayın Devlet Başkanı Emomali Rahmon, Tacikistan ve bölge ülkelerinin su ve enerji, sanayi, ulaştırma ve iletişim gibi çeşitli ekonomik sektörlerde bölgesel işbirliğini derinleştirmek için ortak çaba sarf ettiklerini ifade etti.

 

 

 

 

Ülkenin saygıdeğer Cumhurbaşkanı Emomali Rahmon, “Tarafların potansiyelini dikkate alarak, Almanya ve bölge ülkeleriyle ticari ve ekonomik işbirliğini artırmakla ilgileniyoruz” dedi.

Ulusun lideri, “yeşil ekonomi”, dijitalleşme ve inovasyon alanındaki işbirliğinin geliştirilmesini önemli bir konu olarak değerlendirdi.

 

 

 

 

Konuşmasında ülkenin saygıdeğer Cumhurbaşkanı Emomali Rahmon, Tacikistan’ın hidroelektrik kaynaklarının “yeşil enerji” üretimine yönelik potansiyelini, Tacikistan’ın iklim değişikliği ve etkileri, buzulların erimesi ve iklim değişikliği gibi küresel sorunların çözümüne yönelik küresel girişimlerini değerlendirdi. uluslararası toplumun diğer sorunları.Almanya da dahil olmak üzere ortaklarla işbirliğinin genişletilmesinin önemli olduğunu düşünüyorlardı.

Bölgedeki çabaların üretim zincirleri oluşturmaya, ihracat faaliyetlerini teşvik etmeye ve sunulan mallar listesini genişletmeye yoğunlaştırılmasının önemli olduğu değerlendirildi.

Tacikistan’ın tarım sektörünün öncelikli yatırım yönünden gıda güvenliğinin sağlanmasının temeli olarak değerlendirildiği vurgulandı.

Ülkemiz çeşitli maden kaynakları bakımından zengindir. Bu nedenle Tacikistan, maden işleme alanında ortaklarla işbirliğinin geliştirilmesiyle ilgilenmektedir.

Tacikistan’ın sanayi ürünleri ve diğer ürün türlerinin dünya pazarlarına ihracatını artırmakla ilgilendiği vurgulandı.

Bu bağlamda Devlet Başkanı, Avrupa pazarına erişimin basitleştirilmesini ve etkili ulaşım ve lojistik koridorlarının ortaklaşa oluşturulmasını önemli bir emir olarak değerlendirdi.

 

 

 

Ulusun onurlu lideri Emomali Rahmon, Orta Asya ile diğer bölgeler arasındaki ulaşım ve enerji bağlantılarının yanı sıra iş dünyasının dijitalleşmesini teşvik etmeye yönelik girişimlerin uygulanmasını memnuniyetle karşıladı.

Güvenlik işbirliği konusunun görüşülmesi sırasında Afganistan örneğine dikkat çekildi ve bu komşu ülkede barışın, güvenliğin ve istikrarın bir an önce tesis edilmesinden yana olduğumuz vurgulandı.

 

 

 

 

Tacikistan Cumhurbaşkanı Emomali Rahmon konuşmasında devlet başkanlarının dikkatini kültürel ve insani sektörlerde işbirliğinin geliştirilmesine, ekonominin çeşitli sektörlerine yönelik personel eğitimi ve öğretimine çekti.

Toplantı sonunda Orta Asya ve Almanya Devlet Başkanlarının Ortak Deklarasyonu kabul edildi.

Konuyla ilgili materyaller:
Tacikistan ile Almanya arasındaki en üst düzeydeki ilişkilere ilişkin diğer materyaller
Facebookheyecan

kaynak:http://www.president.tj/node/31556?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

 

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.