Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Türk öğrencilerin başarısı projeyi globale taşıdı

Türk öğrencilerin başarısı projeyi globale taşıdı
REKLAM ALANI
18.11.2021
A+
A-

BÜMED Merak Eden Çocuk Okulları öğrencileri “COP 26 İçin Dünya’yı Çiz!” projesine katılım göstererek yaratıcılıkları ve yetenekleri ile ülkemizi gururlandırdılar.

Bu yıl 26.sı Glasgow’da düzenlenen Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı (COP26)’nın WWF (Doğal Hayatı Koruma Derneği) ile beraber resmi eğitimi partneri seçilen Twinkl, BÜMED Merak Eden Çocuk Okulları ile bir işbirliğine imza attı. BÜMED Merak Eden Çocuklar Okulları öğrencileri COP26 İçin Dünya’yı Çiz Projesi’ne örnek çizimleri İle öncülük ettiler.

BÜMED Merak Eden Çocukları Okulları 2. sınıf öğrencilerinden Ezgi Demiröz ve Selim Uğraşbul’un çizdiği resimler Twinkl’ın projeyi tüm dünyaya duyurmak için yayına aldığı global bloğunda (https://www.twinkl.co.uk/blog/draw-upon-earth-cop-26-drawing-project) ve Yunanistan’ın yerel bloğunda örnek çizim olarak seçildiler. Twinkl global bloğunda kullanılan üç resmin iki tanesi Türkiye’den seçilirken bir tanesi de İtalya’dan seçildi.

Türk öğrencilerin başarısı projeyi globale taşıdı

Twinkl bu proje kapsamında başvuran resimlerin başarısı karşısında pilot olarak, BÜMED Merak Eden Çocuklar Okulları başta olmak üzere farklı ülkelerden birkaç okulla başlattıkları projeyi tüm dünyaya açmaya ve daha çok öğrenciye ulaşarak katılım gösteren tüm çocukların resimlerini kabul etmeye kadar verdi. BÜMED Merak Eden Çocuklar Okulları Genel Müdürü Fatih Meral yaptığı açıklamada “Öğrencilerimizin gelecekteki dünyayı tasarlayarak yaptıkları çizimlerin seçilmesi ve global bir projenin başlamasına öncülük etmelerinden dolayı gurur duyuyor, öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Twinkl eğitim platformu ile de böyle bir projede işbirliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

https://www.twinkl.com.tr/blog/cop-26-icin-cocuklar-dunyayi-ciziyor

REKLAM ALANI